Mörkläggning ingen ljus idé - partikamrater protesterar

Miljöpartiet i Överkalix tar kraftigt avstånd från förslaget att släcka gatljusen i kommunen.- Vi vill inte ha samma problem som i Övertorneå och Haparanda, med mörklagda gator och byar, säger Håkan Jönsson.

Håkan Jönsson är helt emot förslaget att släcka gatuljusen. Det skulle bland annat motverka miljöpartiets ambition att marknadsföra Överkalix som en tillväxtkommun. FOTO: ANDERS THELIN

Håkan Jönsson är helt emot förslaget att släcka gatuljusen. Det skulle bland annat motverka miljöpartiets ambition att marknadsföra Överkalix som en tillväxtkommun. FOTO: ANDERS THELIN

Foto: Anders Thelin

ÖVERKALIX2008-10-03 06:00
Som NSD berättade i torsdags har miljöpartisten Maria Lendi Holmberg föreslagit att gatuljusen ska släckas kl 21.30, i vart fall i byarna.
Håkan Jönsson är miljöpartiets gruppledare i kommunfullmäktige i Överkalix. Han betonar att Maria Lendi Holmbergs skrivelse till kommunstyrelsen inte är sanktionerad av miljöpartiet.
- Maria flyttade för ett och ett halvt år sedan till Luleå där hon numera är mantalsskriven. Hon kan därför inte väcka några medborgarförslag i Överkalix. Vår ledningsgrupp tar alltid beslut om miljöpartiet ska stå bakom förslag.
Saknar förtroende
Enligt Håkan Jönsson har Maria Lendi Holmberg inget förtroende i dag i miljöpartiets ledningsgrupp.
- Vi har begärt hos länsstyrelsen att hon ska entledigas från sitt suppleantuppdrag i kommunfullmäktige. Som ersättare föreslår vi Malin Larsson som är ledamot i ledningsgruppen.
Håkan Jönsson betonar att framåtsyftande näringslivssatsningar är en prioriterad fråga för miljöpartiet:
Riktiga arbetstillfällen
- Vi vill marknadsföra vår kommun som en tillväxtkommun, och skapa riktiga arbetstillfällen som får folk att flytta till Överkalix. Vi jobbar oavbrutet med dessa frågor.
Miljöpartiet står inte heller bakom Maria Lendi Holmbergs förslag att i Teliahuset skapa ett konsthantverks- och kulturhus:
- Vår ledningsgrupp i Överkalix har beslutat att inte driva den frågan. Vi tycker inte det är rätt väg att framgångsrikt jobba med turist- och kultursatsningar i kommunen, säger Håkan Jönsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om