I fyra år har 31-åringen bryggt öl i familjegården Tjers som ligger i Svartbyn utanför Överkalix.
Frida Andersson utbildade sig till sommelier vid restauranghögskolan i Grythyttan innan hon valde att byta bana och koncentrera sig på att tillverka öl.
I dag har Tjers Bryggeri fem produkter i Systembolagets sortiment.
Frida Andersson har varit ensam anställd i företaget, men har under intensiva arbetsperioder tagit hjälp av familjen.
– Jag har kunnat ta ut lön nästan hela tiden, men 2017 blev ett tufft år. Jag satsade för att köpa in ett nytt och större bryggverk som tyvärr inte klarade att leverera vad det utlovade.
Beslutet om att sälja företaget har vuxit sig allt starkare sedan sommarmånaderna. Nu hoppas hon att hitta en spekulant som är beredd att köpa företaget med utrustning, varumärke inklusive samtliga recept.
– Jag har redan blivit kontaktad av ett par intressenter, men de vill vara anonyma i det här skedet, berättar Frida Andersson.
Vad händer med Tjers gästgiveri som du äger tillsammans med dina föräldrar?
– Det kommer också att säljas på sikt, men det ligger några år bort.
Hur ser dina framtidsplaner ut?
– Vi får se. Det är inte omöjligt att jag byter bransch helt och hållet, men det är lite för tidigt för att avslöja något nu. Det senaste året har varit påfrestande. Det känns som om jag har förlorat gnistan i mitt arbete.
Frida Andersson har prisats som årets ungdomsföretagare av Hushållsningssällskapet och tilldelats två företagarpriser från Överkalix kommun.