Att han hittills varit förtegen förklarar han med att vissa saker behövt "mogna". Han betonar också att en hel del återstår innan spaden kan sättas i jorden.
Klart är emellertid att en första idéskiss över ett fyrtiotal "högklassiga och påkostade stugor med alla tänkbara bekvämligheter" tagits fram och presenterats för Överkalix kommunalråd.
Internationella kändisar
Utförandemässigt handlar det om toaletter till varje sovrum, inglasningar och lyxiga inredningsdetaljer. Bland annat.
- Men det vackra läget och avskildheten är minst lika viktigt, påpekar Clas Jacobsson.
Målgruppen beskrivs nämligen som " folk som vill komma undan paparazzis" - alltså internationella "kändisar" - med god betalningsförmåga.
- Det finns de som nästan inte kan ha något privatliv. Här skulle det gå att ordna även om det så klart behövs en hel del praktiska arrangemang, säger Clas Jacobsson.
Totalt krävs satsningar i mångmiljonklassen.
- Det är inget jag kan gå in på ännu eftersom allt inte är klart. Men det rör sig om stora finansiärer, kommenterar Clas Jacobsson som själv jobbar i skogsbranschen till vardags.
Bollplank
En person som definitivt har en viktig betydelse för projektet är 68-årige Muhammed Suad El-Sherif. Han har tidigare jobbat med avfallshantering åt Svenska varv i Förenade Arabemiraten, men bor i Stockholm och har sedan 29 år tillbaka ett sommarhus tillsammans med sin familj i byn Ängesån där Clas Jacobsson bor.
- Vi har känt varandra under alla år. I det här fungerar jag som ett bollplank och ställer upp med mitt kontaktnät, förklarar Muhammed Suad El-Sherif.
Idén att förvandla Överkalix anrika festplats till ett exklusivt semesterställe kom de båda på tillsammans.
- Jag har förstått att det här är ett speciellt ställe där många har bra minnen ifrån. Vi tycker att det vore synd om det inte används till något mer, säger Muhammed Suad El-Sherif som tror att satsningen kan få stor betydelse för kommunen och sysselsättningen.
Går allt i lås byggs stugorna i fyra etapper och ska vara färdiga inom tio år. Men redan innan dess händer andra saker. Inom kort öppnas en café- och restaurangdel på berget där Överkalixkocken Bengt Karlsson anlitats. Och på midsommar vankas en motornostalgiträff. Tennisbanan ska gå att boka, och musikevenemang och andra aktiviteter är inte heller uteslutet framöver.
Den vackra vyn från utsiktsplatsen då?
- Den ska även fortsättningsvis kunna avnjutas av allmänheten, försäkrar Clas Jakobsson.
Exklusiva planer
Det har varit tyst och hemlighetsfullt sedan Brännabergets festplats såldes av Överkalix IF i höstas. Men nu tar nye ägaren Clas Jacobsson bladet från munnen och berättar om planerna för anläggningen: - Tanken är att det ska byggas ett fyrtiotal exklusiva stugor uppe på berget och kring sluttningarna.
Clas Jacobsson från Ängesån har storslagna planer på att förvandla Brännabergets festplats till ett lyxsemesterställe. Muhammed Suad El-Sherif, mitten, ska stå för kontaktnätet medan Bengt Karlsson, till höger anlitats som kock på café- och restaurangdelen som inom kort ska öppnas på berget. FOTO: Maria Engström-Anderss
Foto: Maria Engström-Anderss
? Festplatsen kom till på 50-talet. ? Dansbanan byggdes sedan på 60-talet.
? Under åren har där arrangerats mängder av danser och artistuppträdanden. En riktig höjdpunkt var i slutet av 70-talet då Boppers spelade inför mer än 5 000 personer och flera kilometer långa bilköer ringlade sig uppifrån Brännaberget och ända ned till Norra Tallvik.
? Andra populära artister som gästat "Berget" är Hep Stars, Lill-Babs, Gyllene Tider, Ulf Lundell, Vikingarna och - efter att verksamheten legat i stiltje under många år - Robert Wells 2006.