Dämpad stämning i Överkalix

I dödsolyckan på E10:an kom en av bilarna från Midsummer Meet i Överkalix.
– Det är en mycket dämpad stämning här. Helgens träff var en sådan succé och så avslutas det såhär. Verkligen tråkigt, säger Håkan Andersson, en av arrangörerna av bilutställningen.

Håkan Andersson säger att det är en mycket dämpad stämning när Midsummer Meet packar ihop.

Håkan Andersson säger att det är en mycket dämpad stämning när Midsummer Meet packar ihop.

Foto: Foto: Maria Engström-Andersson.

Överkalix2013-06-24 10:43

I frontalkrocken på E10:an vid Svartbyn var en av bilarna en amerikansk bil på väg från Midsummer Meet i Överkalix. Paret som omkom var flitiga besökare hos arrangörsföreningen Rat Pack Cruisers.

– Imorse såg jag bilder från olyckan på nätet. När jag såg bilen gick det kalla kårar genom kroppen. Jag kände igen den direkt. Det känns hemskt, säger en tagen Håkan Andersson.

"Det känns overkligt"

– Jag står nu på exakt samma ställe där jag pratade med dem sista gången. Vi pratade på dagen och sedan är de borta och deras liv är avslutat, det känns overkligt.

Mannen som omkom påtalade då vilken succé Midsummer Meet hade varit och att det skulle bli ännu bättre och större nästa år.

– Han hade en idé om att förrådsbyggnaden till prästgården skulle bli en klubblokal för Rat Pack Cruisers. Att vi skulle få kommunen att överlåta lokalen till oss. Vi tyckte det var en toppenidé och sa det till honom. Det var det sista han sa innan de hoppade in i bilen och nu vill man ännu mer att det ska bli så.
Man har nu inte några planer på någon hyllning till paret från klubben.

– Inte nu. Det är så färskt. Vi har inte hunnit resonera, men när vi har pratat ihop oss är det naturligtvis inte omöjligt att vi gör någonting.

Midsummer Meet i Överkalix lockade ett hundratal utställningsbilar och publik från hela länet. Andersson tycker dock inte att det stora antal bilarna utgör någon trafikfara.

"Maximal otur"

– Absolut inte. Det är mycket sällan det händer något, det här är maximal otur. Med en sådan jänkare går det inte fort utan alltid i crusingfart.

Polisen har ännu inte någon förklaring till olyckan och Håkan Andersson vill heller inte spekulera i vad som kan ha hänt.

– Några här har sagt att solen ofta ligger lågt där, men jag har ingen aning om vad som kan ha hänt. Det enda jag tänker på nu är att från att det gick från att vara en sådan toppenstämning här till att det är så dämpat nu när vi går och samlar ihop sakerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om