BILDEXTRA: Bilträff i Överkalix

Årets fordonsutställning Midsummer Meet 2015 i Överkalix blev inte bara folkligt, festligt och fullsmockat med folk – utan bjöd dessutom på alldeles äkta midsommarbröllop. Och vad är väl ett prinsbröllop jämfört med det?

MIDSOMMARBRÖLLOP  i sann cruisinganda blev det när Ann-Christin Sköld och Bosse Hagström från Överkalix överraskande utställningsbesökarna med att säga ja till varandra.

MIDSOMMARBRÖLLOP i sann cruisinganda blev det när Ann-Christin Sköld och Bosse Hagström från Överkalix överraskande utställningsbesökarna med att säga ja till varandra.

Foto:

ÖVERKALIX2015-06-20 11:34

Precis som de tidigare två åren lockade utställningen besökare från hela Norrbotten, Finland och Norge. Däribland systrarna Anne-Line Holmqvist och Pernille Holmgren från Gällivare som sken ikapp med solen.

– Det här är väl ett bra sätt att fira midsommar, sa Pernille Holmgren leende.

Dagen till ära visade syrrorna upp sin gemensamma pärla från 1963: en Saab 96 tvåtaktare som skulle kunna göra vem som helst nostalgisk.

– Vi var sugna på en bil och kollade mycket på blocket. Och så för tre år sedan, dök den upp. ”Gud vad söt den är” tyckte vi. Och så köpte vi den, berättade Anne-Line Holmqvist.

Sedan dess har det blivit en och annan utställning runt om i länet.

– Det är roligt. Som idag då det är fint väder, mycket folk och mycket bilar, sa Anne-Line Holmqvist.

Något alldeles extra den här gången var midsommarbröllopet i sann cruisinganda som rätt som det var rullade igång. Huvudpersoner var brudparet Ann-Christin Sköld och Bosse Hagström från Överkalix. De har besökt utställningen under tidigare år. Men inte på det här viset:

– Det här var lite annorlunda. Men det kan väl knappast bli bättre än så här, sa brudgummen efter att vigseln förrättats av Överkalix kommunalråd Mikael Larsson.

Därefter vankades bröllopstårta. Och ingen behövde förstås tvivla på att brudparet färdades ståndsmässigt.

– Vi åker en Pontiac Boneville 59:a. Det är min. Fast nu kanske man kan säga att det är bådas, sa Bo Hagström leende.

ÅRETS BÄSTA EVENT tyckte Ann-Christin Granberg från Överkalix om Midsummer Meet 2015.
ÅRETS BÄSTA EVENT tyckte Ann-Christin Granberg från Överkalix om Midsummer Meet 2015.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om