Luleå Hockeys slutspelsdröm lever vidare

Modo ledde med mindre än en sekund kvar av matchen - men Skellefteå lyckades kvittera. Därmed lever slutspelsdrömmen vidare för Luleå Hockey.

Örnsköldsvik2010-03-08 21:43

Efter 2-2 mot Skellefteå kan Modo ha missat slutspel med någon tiondel eller hundradel.

Modo såg oerhört nervöst ut och radade upp misstag de två första perioderna, och ett arbetsvilligt Skellefteå fick allt mer energi.

I mittperioden var Modo nere i ordentlig brygga och bara suveräne målvakten Roman Malek stod upp och tvingades till räddning på räddning.

Det normalt så viktiga "första målet" hjälpte heller inte Modo. Skellefteå kvitterade före paus och satte jättepress på hemmalaget inför sista perioden. Modo behövde minst två poäng för att behålla slutspelsplatsen.

Tiden såg ändå ut att rinna iväg för Modo, som inte fick till någonting förrän Peter Forsberg pricksköt 2-1 mellan benen på Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv.

Skellefteå kvitterade i slutsekunden när Christian Söderström tryckte in pucken.