Luleå föll i sudden mot Modo

Luleå sköt 44 skott mot mål och keepern Johan Gustafsson storspelade. Ändå bortaföll laget mot Modo med 2-1 efter förlängning.– Vi göra en bra match, men det handlar om att göra mål. Det gör vi inte idag, säger Jonas Rönnqvist.

Örnsköldsvik2013-01-31 22:13

Kampen om fjärde platsen i tabellen går vidare för Luleå hockey. Ikväll föll laget mot Modo i Fjällräven Center efter mål av Niklas Sundström i förlängningen.
Men det var Luleå som inledde piggast och kunde också ta ledningen. Efter åtta minuter fick Linus Persson pucken fri framför mål och gjorde 1-0 efter förarbete av sina kedjekompisar.
 – Jag får en fri yta och får upp pucken. Det var grymt bra av bröderna Abbott, säger målskytten till Cmore.

Gustafsson storspelade

I den andra mållösa perioden storspelade lagens målvakter. Inte minst Johan Gustafsson som bland annat fick sträcka ut plocken när Per-Åke Skröder sköt ett hårt skott efter fem minuter.
Luleå fick en farlig målchans i slutet av andra perioden när Jens Jakobs sköt direkt på Karl Fabricius skott i ett anfall 2-mot-2.
– Vi skjuter nästan 50 skott idag och måste göra fler  mål, säger tränaren Jonas Rönnqvist.
Utvisningar straffade Luleå i den tredje perioden. När Cam Abbott åkte ut två minuter för hög klubba kunde Modo kvittera till 1-1 genom Peter Öberg. Och i förlängningen kunde Niklas Sundström styra in ett skott från Per-Åke Skröder och därmed ge Modo extrapoängen.

Laget efter Hirschovits?
Efter matchen var tränaren Jonas Rönnqvist ändå nöjd med sina spelare:
– De känns piggare och piggare efter en energilös period. Samtliga bidrar på ett bra sätt och det är bra delaktighet i laget, säger han till Cmore.
Hur ska ni klara er utan spelare som Kim Hirschovits?
– Vi har en bra och bred trupp och har klarat oss tidigare. Som tränare önskar man alltid så mycket spelare som möjligt, säger Jonas Rönnqvist.