Covidutbrott i storkök: "Dagliga snabbtester"

Flera ur personalen på Måltidsservice produktionskök i Öjebyn har insjuknat i covid.

Ingen forskning tyder på att människor kan smittas av coronaviruset genom maten de äter.

Ingen forskning tyder på att människor kan smittas av coronaviruset genom maten de äter.

Foto: Jens Ökvist

Öjebyn2021-04-07 09:10

Måltidsservice lagar mat till vård- och omsorgsboenden, till hemtjänst i Luleå och Piteå och till skolor och förskolor. Och nu har coronaviruset börjat härja bland personalen. 

På grund av att flertalet insjuknat har man bland annat gjort förändringar i menyn för att klara uppdraget.

För att minska risken för smittspridning försöker man även begränsa antalet vikarier.
– Det har varit möjligt tack vare vår duktiga personal som ställt upp på ett fantastiskt sätt. Vissa har till exempel fått semestern återkallad, säger Jan Ställ, chef för Fastighets- och serviceförvaltningen.

Personalen testas varje dag. Enligt forskning som pressmeddelandet hänvisar till tyder inget ännu på att människor kan smittas av covid genom mat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!