Nytt hopp för skadade Jonatan

Jonatan Krekula som skadades svårt vid en skoterkrasch i vintras fortsätter att kämpa för rätt till sjukpenning. Han har nu skickat in en överklagan till Försäkringskassan.

25 september 2017 15:25

Förra veckan berättade Norrbottens Media om Jonatan Krekula, 26, som var med om en svår skoterolycka för ett halvår sedan. Han körde över kanten på en ravin som var dold av snön och bröt lårbenet så illa att han opererades fyra gånger på Gällivare sjukhus. Komplikationer har gjort att läkningen av benet har dragit ut på tiden, men nu vill Försäkringskassan dra in sjukpenningen och hävdar att det inte var någon olycka.

Efter artikeln har Jonatan Krekula och hans anhöriga fått många sympatier.

– Det har varit en del som har hört av sig och skrivit och tycker att det är för jävligt. Det är många som har hört av sig till min syster och mamma också och pratat och berättat att de också har bekymmer och kommit med tips om jurister. Men nu får vi se vad som händer efter att jag skickat in den här överklagan, säger Jonatan Krekula.

Han har bland annat fått ett nytt läkarintyg som förklarar läget och när han beräknas kunna vara tillbaka på sitt jobb som mekaniker.

– Läkaren bedömer att jag kan komma tillbaka till mitt ordinarie inom ett år från olycksdatumet, eventuellt tidigare än så, i samma omfattning som jag tidigare arbetat. Det anser jag vara ett särskilt skäl till fortsatt sjukskrivning, säger Jonatan Krekula.

Eftersom han beräknas vara tillbaka i arbete inom ett år ökar chansen för Jonatan Krekula att få förlängd sjukpenning.

– Vi får väl se, man ska inte ta ut segern i förskott, nu har jag gjort vad jag kan, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Unga

Ämnen du kan följa