Nu blir det varmare mellan husen igen

Face of Gällivare har varit vilandes en period men nu drar projektet – vars mål är att skapa värme mellan husen – igång igen. "Vi har massor av aktiviter inplanerade", säger projektledare Julia Palo.

19 mars 2019 18:16

Kanske minns du bilderna på gällivarebor som berättade om sitt Gällivare eller magasinet Facing Gällivare som delades ut i hushållen för några år sedan. Allt ingick i samhällsprojektet Face of Gällivare som nu drar igång igen efter en tids vila.

– Det är ett projekt som startades för att skapa mer gemenskap och inkludering och som jobbar med värderingar och attityder, säger Julia Palo som är ny projektledare för det treåriga projektet som finansieras av bland annat kommunen och EU-medel.

Face of Gällivare bedriver bland annat en omfattande utbildningsverksamhet som har utbildat närmare 1 000 personer. Utbildningarna bygger på kultur, värderingar normer och beteenden och riktar sig mot föreningar och arbetsplatser. I och med nystarten drar nya projekt igång.

– Vi håller på ta fram en interaktiv utställning som handlar om normer och mångfald. Utställningen kommer sedan att turnera i kommunen, säger Julia Palo.

Ferietjänst kommer erbjudas till kommunens ungdomar där de under tre veckor får jobba på ett eget projekt som bidrar till mångfald och jämställdhet.

– Kanske en konsert, Facebookkampanj, sommarcafé eller vad det nu kan vara, säger Julia Palo.

Även föreläsningar ingår i projektplanerna.

– Vi kommer att bjuda in olika föreläsare och vi ska också lyfta vilka språk som pratas i Gällivare, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Olofsson