Vårmässan drog fullt hus på öppningsdagen - utan Ernst

LULEÅ. Trots att Vårmässan i Arcushallen precis börjat var det redan svårt att hitta parkeringsplats. Ännu hade årets dragplåster Ernst Kirchsteiger inte anlänt, men för besökarna fanns det gott om montrar att inspireras av, handla i eller undvika.

Ingrid Morberg från Göteborg och Stephanie Alston från Australien lockas av doften från Jan Nilssons rökta lax.

Ingrid Morberg från Göteborg och Stephanie Alston från Australien lockas av doften från Jan Nilssons rökta lax.

Foto:

Norrbottens län2008-04-26 06:00
Ernst Kirchsteiger är tillbaka på vårmässan i Arcushallen som årets dragplåster. Trots att han ännu inte anlänt och mässan nyss öppnat var det redan gott om besökare. Inomhus trängdes båtar och övervakningsutrustning med köksredskap och massagedynor. Lokala företagare mötte sina kunder och polisen informerade om sin verksamhet, medan barnens hopptorn höjde sig över montrarna.
Bo på lantgård, en landsomfattande organisation för lantbrukare med turismverksamhet på gården, ställer ut på mässan för första gången.
- Vi har inte hunnit få så mycket respons ännu, men vi hoppas att det ska ge någonting, säger Annika Lidström.
I Norrbotten finns sju gårdar som erbjuder boende och naturnära aktiviteter. Hennes gård, Svensbygården, har fyra bäddar med självhushåll. Där finns också möjlighet för gästerna att köpa en del mat från gården.
Besökare från Australien
Det var inte bara lokala invånare som hade hittat till Arcus under fredagsförmiddagen. Bland hantverkare och osande matstånd gick Ingrid Morberg från Göteborg med sina vänner Stephanie Alston och Sue Phillips från Australien.
- Min man arbetar i Luleå. Han tyckte att vi skulle komma upp och titta nu när vi har långväga besök. Det är kul med alla lokala montrar, säger Ingrid Morberg.
Hennes australiensiska vänner känner intresserat på ett vitt renskinn.
- Vi kom precis, så jag har inte hunnit se så mycket. Men jag har aldrig sett fisk bli rökt på det där sättet, säger Stephanie Alston och pekar på JN-Fisks stånd, dit de går för att ta en smakbit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!