Ryggundersökningen inställd - ändå stöttar hon sjuksköterskorna

KIRUNA. Telefonen ringde hos Ingegerd Olofsson, 51, klockan tio i går. Strejken ställde in hennes planerade ryggundersökning i Piteå.

Ingegerd Olofsson får vänta på ryggundersökningen.

Ingegerd Olofsson får vänta på ryggundersökningen.

Foto:

Norrbottens län2008-05-06 06:00
- Det hade varit bra att få komma ner och få en undersökning, men samtidigt stöttar jag strejken och jag önskar sjuksköterskorna lycka till, säger Kirunabon Ingegerd Olofsson.
Hon har haft diskbråck i ett år. Det upptäcktes vid en magnetröntgen efter att hon haft besvär med smärtor. Det gör ont när hon rör armarna. Bråcket, som sitter högt upp i ryggen, trycker dessutom på ryggmärgen.
- Jag skulle till en ryggspecialist som skulle bedöma om jag kan opereras. Men samtidigt är det så att jag inte blir sämre, och jag kan få en ny tid efter strejken, säger Ingegerd Olofsson.
Hon följer rapporteringen om strejken och tycker att det är skamligt att en sjuksköterska som jobbat i 20 år tjänar drygt 20 000 kronor i månaden.
Stort ansvar
- De har så stort ansvar. Jag brukar säga att det är sjuksköterskor, läkare och sedan Gud, säger Ingegerd Olofsson.
Uppskattningsvis 200 till 300 patienter får ställa in sina planerade operationer under den här första strejkveckan, bedömer Lars Brodin, länschef för kirurgin. Ett stort antal undersökningar påverkas också. I till exempel Kiruna, Gällivare och Piteå är alla röntgenundersökningar inställda.
- Sjuksköterskorna ska ha högre lön. De gör ett så bra arbete, och de behövs verkligen, säger Ingegerd Olofsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!