Pensionärer fyllde Arbetsförmedlingens kontor

Gällivare. Arbetsförmedlingen i Gällivare fick slita hårt då förmedlingen fylldes med pensionärer som ville skriva in sig som arbetssökande. - Vi är här för att få en drägligare ekonomisk tillvaro, säger pensionären Bror Wennström.

Foto:

Norrbottens län2008-04-11 00:19
Det var ett 60-tal pensionärer som i samlad tropp promenerade in på Arbetsförmedlingen i Gällivare på torsdagen. Aktionen kommer
från PRO i Gällivare som vill markera hur pensionärernas ekonomi försämrats och framför allt den högre beskattning de drabbats av.
-Vi betalar så mycket mer i skatt än dem som arbetar. Jag tycker det är oförskämt att det ska vara på det här viset. Vi har också fått hyreshöjningar och det lilla man fick i påökt det går ju till det, säger Anita Östergård, en av pensionärerna som besökte Arbetsförmedlingen.
Beredda förmedlare
Arbetsförmedlarna var förberedda och hänvisade besökarna till konferensrummet för information. Redan innan den påbörjades kom protester om att de inte var intresserade av information utan de ville bara anmäla sig som arbetssökande. Men rummet fylldes fort och många fick stå under den halvtimmeslånga informationen om hur Arbetsförmedlingen arbetar, styrelseuppbyggnad och till sist hur man söker arbete och vilka regler som gäller.
Arbetsförmedlingen hade för dagen bjudit in bemanningsföretaget Addecco som enligt Lena Jatko, arbetsförmedlingschef i Gällivare, skulle behöva deras arbetskraft.
Kö till inskrivningen
Det var en lång kö till inskrivningen, men många valde att fylla i anmälan hemma. Men de som stannade kvar fick hjälp med att fylla i anmälan till Arbetsförmedlingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!