Nu blommar bruden...

LULEÅ. Vit brudutstyrsel är det vanliga. Men det går att gifta sig i grönt också. Therese Karlsson agerade modell för en brudklänning helt gjord av blommor och blad.Fjorton dagar har det tagit floristen Camilla Sörvåg och en kollega att bygga den praktfulla kreationen.

Det fanns även mer konventionella bröllopsutstyrslar att titta på. Modellerna heter Linda Kallioinen, Petter Eriksson och brudnäbben Amber Sörvåg.

Det fanns även mer konventionella bröllopsutstyrslar att titta på. Modellerna heter Linda Kallioinen, Petter Eriksson och brudnäbben Amber Sörvåg.

Foto: Bengt-Åke Persson

Norrbottens län2008-04-10 00:19
Den Linné-inspirerade brudklänningen, som skulle betinga ett pris på cirka 25 000 kronor, enligt Camilla Sörvåg, visades upp när blomsteraffären Växtriket
i Luleå tillsammans med andra företag med anknytning till bröllopsfirande arrangerade "Wedding night" på onsdagskvällen.
Här fanns allt som behövs för att göra det oförglömligt att knyta hymens band - från bröllopsfotografiet, brudbuketten, ringarna, frisyrerna och kläderna till naglarna.
Fjorton dagars arbete
Flera modeller visade upp praktfulla bröllopsutstyrslar för både brud och brudgum. Men mest uppmärksamhet tilldrog sig den spektakulära blom-klänningen.
Växtriket-floristen Camilla Sörvåg och en kollega har sammanlagt hållit på
i 14 dagar med att designa, rita och bygga den naturinspirerade klänningen. Materialet är sallal, aspedistra och galaxieblad i kombination med en stomme av hönsnät.
- Allt är levande växter som limmats fast, blad för blad med limpistol, berättar Camilla Sörvåg.
Begränsad rörelsefrihet
Det gäller att bruden inte lider av blomster-allergi eller tvingas till ett hastigt toalettbesök eftersom klänningen inte medger någon större rörelsefrihet.
- Tja, brudgummen får väl se till att ha en sekatör till hands. Annars kan det ta tid att få av den, säger Camilla Sörvåg skrattande.
Skrattade lika mycket gjorde inte modellen Therese Karlsson som tålmodigt fick stå där insluten
i lövverket medan ett helt batteri frisörer skapade en fantasieggande frisyr med hennes hår i kombination med prunkande brudorkidéer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!