NSD hallåar...

...Hans L. Olofsson, 24, webbreporter på NSD, som vann en iPhone 4 genom att fånga en cyklist i Luleå.

Foto:

Norrbottens län2010-10-12 15:03

Grattis! Hur gick det till när du vann?
- En kollega hörde en ledtråd på radio att tävlingen skulle vara i en stad med "nycklar" som vapen och då förstod vi att det var Luleå. En annan kollega gick in på tävlingens hemsida och följde en direktsänd video som cyklisten sände ut där man såg var han cyklade. Han ledde mig rätt över telefon.
Var hittade du cyklisten?
- Han startade nära järnvägsstationen och cyklade sedan efter Varvsleden innan han korsade den vid Kungsgatan. När jag kom fram till honom var han i Södra hamn, mellan Ångsågen och Willys.
Hur kändes det när du såg att du var först?
- Kollegan hade hetsat mig över telefon och uppmanat mig att skynda på, så jag var ganska uppe i varv. Men jag lyckades komma ihåg att säga mitt namn i kameran, ett krav för att få telefonen. Jag fick senare höra att en bekant bara var hundra meter längre bort och han jagade också. Men just då såg jag ingen annan.
Det låter som att du hade en hel del hjälp av arbetskamrater på NSD?
- Ja, helt klart, utan deras hjälp hade det inte gått. Kollegan som guidade mig rätt över telefon fick 500 kronor som tack för besväret.
Har ni tid att göra sådant här på arbetstid?
- Jag använde min lunchrast till att jaga telefonen och det tog bara femton minuter så jag hann tillbaka innan det inkräktade på arbetstiden. Annars har vi fullt upp mest hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!