I dag kan skolchefen få sparken

GÄLLIVARE. I dag tar kommunstyrelsen i Gällivare ställning till om skolchefen Yngve Berg ska sparkas. Det har varit en hel del turbulens i skolvärlden och nu letar man en syndabock.- Barn- och utbildningsnämnden har vänt sig till oss. Förtroendefrågan ska diskuteras, säger Stig Eriksson (v).

I dag tar kommunstyrelsen ställning till Yngve Bergs framtid. FOTO: Marie Ridderström

I dag tar kommunstyrelsen ställning till Yngve Bergs framtid. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

Norrbottens län2008-05-05 06:00
Det har varit ett besvärligt år för skolan. Schemakriser har avlöst varandra. Utredningar om nedläggningar av skolor har påbörjats och lagts ner. Chefer har kommit och gått. Nu råder en förtroendekris mellan barn- och utbildningsnämnden och skolchefen Yngve Berg.
I dag, på kommunstyrelsens möte, fattas beslutet om Yngve Bergs framtid. Ska han sparkas eller avgå.
"Avtalet kan sägas upp"
Socialdemokraten Weine Backman, ordförande i nämnden, vill inte kommentera frågan.
- Jag äger inte frågan. Det är kommunstyrelsen som anställer förvaltningschefer. Jag kan inte kommentera en fråga jag inte äger, säger han.
Kommunstyrelseledamoten Stig Eriksson säger att det ännu inte finns beslut ännu.
- Frågan kommer upp på ks-mötet. Barn- och utbildningsnämnden har vänt sig till oss. Det har ju helt klart varit turbulens i skolan, schemakriser och så vidare. Det finns ett avtal mellan Yngve Berg och kommunen som innebär att han inte har en fast anställning i kommunen. Avtalet, som löper på fyra år, kan sägas upp av båda parter, säger Stig Eriksson.
- Det där kan nämnden svara på bättre än jag. Det här är ju svårt och mer en fråga om hur det har fungerat med nämnden, säger Eriksson.
- Jag har väl inte någon möjlighet att anse vare sig det ena eller det andra. Det får väl utvisa sig i morgon (läs i dag, reds anm)
Yngve Berg har inte kunnat nås för en kommentar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!