Han öppnar efterlängtat kafé i Gällivare sjukhus

GÄLLIVARE. På onsdag öppnas ett nytt kafé med kiosk i Gällivare sjukhus.

Inom kort öppnar Reza Jahadgar kafé och kiosk Hyllan  i Gällivare sjukhus.                   Foto: Marie Ridderström

Inom kort öppnar Reza Jahadgar kafé och kiosk Hyllan i Gällivare sjukhus. Foto: Marie Ridderström

Foto:

Norrbottens län2008-04-14 00:16
När sjukhusbaren med tillhörande kiosk stängde sin verksamhet i början av april var många bekymrade. Var ska alla patienter från landsbygden vistas när de väntar på sina hemresor med långfärdsbussar? Ett sjukhus utan kafé är inte riktigt bra.
Har erfarenhet
Nej, det tyckte inte mentalskötaren Reza Jahadgar och efter att grunnat en stund beslutade han sig för att starta kafé i sjukhuset.
- Jag har jobbat med kaféverksamhet tidigare. Åren 1990-91 arbetade jag i den före detta sjukhusbaren. Jag har även ägt Arcaden-kaféet innan jag överlät det, säger han.
Kafé och kiosk Hyllan öppnar på onsdag och här kommer Reza Jahadgar att servera kaffe, smörgåsar, pajer och fikabröd. Morgonmackor kommer att finnas för personalen.
I kiosken ska alla vanliga kioskvaror säljas. Men inte tobak. Motiveringen är att det råder rökförbud på sjukhuset.
- Snart är allt på plats, jag har beställt nya stolar och bord. Det blir 32 sittplatser, säger han.
Patienter och allmänhet
Reza Jahadgar arbetar på sjukhuset som mentalskötare och har just nu semester. Han hoppas på arbetsgivarens välvilliga inställning och en tjänstledighet till att börja med.
- Jag vill se till att folk har det bra. Alla är välkomna och jag tänker speciellt på inneliggande patienter. Anhöriga behöver ett kafé och en kiosk. Långväga patienter har frågat när jag öppnar, säger han.
Kafé vid entrén
Det senare bekräftas av Inga-Lill Lindmark, ansvarig för sjukhusets information.
- Vi är mycket glada över att han ska öppna kafé och kiosk. Vi har många förfrågningar i informationen om detta. Det finns ett stort behov. Alla på sjukhuset är så glada, säger hon.
I sjukhusets entré ska nya sittgrupper placeras. Detta för både kaféets gäster och för de långväga besökare som har med sig eget kaffe.
Det nya kaféet är placerat ovanför personalmatsalen, alldeles i anslutning till entrén. I detta utrymme har en gång ett kafé funnits, men lokalerna har stått tomma
i några år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!