Detta ryckte polisen ut på i natt

En kattvakt upptäckte en person som inte skulle vara i huset och slog larm till polisen.

Norrbottens län2019-10-28 08:15

Polisen har haft en natt med normal arbetsbelastning, meddelar polisen på sin hemsida. Utöver händelserna nedan har polisen även haffat en bilist i Luleå som körde olovligt. Två viltolyckor har inträffat men ingen person blev skadad i samband med olyckorna.

Följande polishändelser är hämtat från polisens hemsida:

22:36 Olaga intrång/hemfridsbrott, Luleå.
Polisen får samtal om att en för anmälaren obekant person befinner sig i ett hus där anmälaren är kattvakt. Polisen åker till platsen, avvisar personen och upprättar en anmälan gällande olaga intrång/hemfridsbrott.

22:50 Brand, Älvsbyn.
Polisen kallas ut till en brand i ett flerfamiljshus. Det har brunnit i en lägenhet. Ingen person ska ha skadats, men samtliga lägenheter i huset har fått vatten- eller rökskador och lägenheten där branden startade är totalskadad. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning och en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

22:50 Trafikbrott, Luleå.
Polisen kontrollerar ett fordon. Då strålkastare fram är ur funktion får föraren en ordningsbot.

23:28 Rattfylleri, Gällivare.
Polisen stoppar och kontrollerar en förare som får blåsa i polisens sållningsinstrument. Då föraren blåser positivt hålls förhör och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

05:21 Trafikolycka, Luleå.
Polisen får samtal om en singelolycka på gamla Gäddviksbron där en bil kört in i räcket. Inga uppgifter om personskador. Polisen åker till platsen och upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!