"Vi kommer slå publikrekord"

Ikväll börjar Pite havsbads tvådagars event, en storsatsning som går under namnet Beach Party. "Bland annat uppträder Gyllene tider och biljettförsäljningen visar redan att vi kommer slå vårat förra publikrekord." Säger havsbadets ägare.

Tobias Lindfors och Ida Åhman står på området som Per Gessle en gång benämnde som "den vackraste spelplatsen".

Tobias Lindfors och Ida Åhman står på området som Per Gessle en gång benämnde som "den vackraste spelplatsen".

Foto: Lotten Vallgårda

Norrbottens affärer2019-07-23 07:00

I januari skrev Magnus Tosser, Norrbottens Media, att Beach partyt med Gyllene tider skulle bli en succé: "'Sommartider', 'Kung av sand', 'Det är över nu' ... det är ju nästan som att Per Gessle suttit och skrivit hitlåtarna för att kunna avsluta med en sommarkonsert på Pite Havsbad."

– Han spådde även att det skulle kunna komma upp emot 15 000 gäster, då tyckte vi det lät som ett lite väl högt mål, men han skulle bara veta hur rätt han hade, ler Ida Åhman, hotellchef, och tillägger:

– Vi har alltså redan slagit rekord och sålt över 12 000 biljetter.

Just nu går hela personalstyrkan på tårna. Under tisdagen och onsdagen kommer arbetslaget öka rejält och bestå av ungefär 600 personer.

– Man märker hur alla laddar. Vi kommer ha alla våra nio ordinarie restauranger öppna, samt åtta extra tält med lokal mat och lokalt öl. Vi vill fylla området med mat av olika alternativ så att det inte endast blir en alkohol-festival utan en familjär tillställning som passar alla, berättar Pite havsbads ägare och ordförande, Tobias Lindfors.

Anläggningens kökschef Stefan Ökvist är laddad, men även lite nervös.

– Jag har varit med och lagat nobelmiddagen men inför det här är jag ännu mer nervös. Det är så mycket som ska klaffa och så enormt mycket varor. Vi har stoppat över 200 meter korv, beställt 5 000 hamburgare och behövt köpa in extra kylrum för att få plats med allt, berättar Stefan Ökvist.

I tälten kommer det finnas varierad mat med allt från palt, till hemgjord korv, till rökt fisk.

På tisdagen uppträder bland annat banden Hat over hills och Stad i ljus och på onsdagen Storstryk, Chris Kläfford och så huvudnumret - Gyllene tider.

– Gyllene tider stannar här som ett av stoppen på sin avskedsturné och Per Gessle sa sist han var här att Pite havsbad är den vackraste spelplats han uppträtt på. Samtidigt är vi noggranna med att berätta att det här inte bara är en Gyllene tider-spelning. Det här är ett beachparty i två dagar, säger Tobias Lindfors.

Logistiken har varit det allra svåraste att få till.

–  Vi är vana att hantera över 7000 boende per dag på Pite havsbad och nu kommer nästa det dubbla på Gyllene tider, säger Tobias Lindfors

– Vi har exempelvis ordnat så att alla kan parkera i Piteå eller en bit bort och sedan fraktas hit med skyttelbussar, säger Ida Åhman.

– Vi tror att det här kan bli rejält bra, solen ska stråla och vi hoppas att besökarna gör desamma när de kommer hit, säger Tobias.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om