Köttbutiken är namnet på Lilla skafferiets nya satsning. Inom kort bygger de upp en ny verksamhet i Bellis blommors gamla lokal på Storgatan, som saknat en hyresgäst sedan blomaffären fick kasta in blombuketten i stan och flytta till Örnäset i början av året.
– Vår försäljning har exploderat det här året så vi ryms inte med allt i lokalen på Bergviken. Så det passar väldigt bra att komma in till stan, säger Andreas Krekula som tillsammans med sin fru Ida Ask äger och driver Lilla skafferiet.
– När vi öppnade i Bergviken passade det bättre att hålla ihop det, men nu är det för stort och hämmar utvecklingen att hålla kvar det ihop, fortsätter Andreas.
Lilla skafferiets söta del av verksamheten, med bland annat tårtor och andra godsaker, blir kvar i Bergviken. Andreas och Ida blir med Lilla skafferiet majoritetsägare i det nya bolaget Köttbutiken i Luleå AB, men tar också in en mindre delägare i Daniel Muotka som driver Crossfit holistic.
– Han kan mycket om marknadsföring och ekonomi så vi förväntar oss att vi ska bli väldigt mycket bättre på de områdena, säger Andreas Krekula.
Vad kan kunderna förvänta sig av den nya butiken?
– Fokus blir på bra kött. Vi ska ha ett ganska brett sortiment när vi kommit upp i fullskalig försäljning. Vi har enbart svenskt kött och kommer att satsa mycket på nöt, gris och ren, men har även börjat snegla lite på älg, vildsvin och dovhjort.
När öppnar ni?
– Så fort som möjligt. Vi bygger mycket själva och ska beställa nya kyldiskar och frysar. Vi sätter inget datum, utan måste känna oss färdiga och trygga.