Menyn är ny, med norrländska råvaror och klassiska rätter i sällskap av influenser från olika delar av världen. Men det är matsalen som fått sig den största genomköraren när Bistro Norrland har nypremiär i helgen.
– I vår bransch behöver man ständigt förnya. Det ska bli kul att fylla restaurangen med människor igen, vi är väldigt nöjda med vad vi har åstadkommit, säger en förväntansfull Fredrik Sidevärn, delägare.
Restaurangen har sett i princip lika dan ut sedan starten 2011. I samband med renoveringen gör man om lite mer och går mot punkig så kallad fine dining-känsla.
– Vi kommer jobba med en lite kortare, fast meny, och en mer snabbrörlig med utrymme för gästspel och överraskningar. Det kan ju finnas råvaror som bara kan användas i ett par veckor, och då ska vi vara snabba och ta tillvara på det. Äter du här flera gånger per månad ska du kunna förvänta dig något nytt varje gång, säger Fredrik Sidevärn.
Antalet sittplatser har fördubblats till 60 genom att flytta entrén och göra en mindre utbyggnad. Dessutom har en lång bardisk byggts för törstiga eller småhungriga besökare.
Vad tror du matgästerna kommer att säga?
– Jag hoppas att de ska bli överraskade. Det kommer vara lite renare, lite råare. Gästerna kommer känna igen sig och vi kommer att ha kvar våra klassiker, men det ska inte kännas tråkigt. Det ska vara intressant, lekfullt och lite oväntat.
Parallellt med den invändiga satsningen pågår även planeringen inför en ny flytande krogbrygga som kommer att ligga förankrad mittemot restaurangen intill kajen i Luleås norra hamn.
– Vi har äntligen fått grönt ljus från kommunen. Vi siktar på att ha någonting i vattnet 2021, berättar Fredrik Sidevärn för Norr Media.