Norrbottensfesten i Stockholm är tillbaka

Norrbottensfesten i Stockholm arrangeras igen. Den här gången gästar bland annat Luleå Hockey.– Vi träffas, pratar lite minnen och lyssnar på norrbottnisk musik, säger musikern och arrangören Peter Karlsson från Kalix.

Logga. Norrbottensfesten har sin egen logga som lyser upp festkvällen.

Logga. Norrbottensfesten har sin egen logga som lyser upp festkvällen.

Foto:

Norrbotten/Stockholm2016-01-29 12:21

Premiärfesten i höstas blev en succé och den 27 februari är det dags igen. Den här gången kan utflyttade norrbottningar som vill få en känsla av hemlänet söka sig till en festlokal på Södermalm.

– Det blir i en annan plats än den förra. Jag märkte att våra gäster ville prata med varandra och förra stället var inte den bästa för det ändamålet. Nu har vi hittat en lokal som vi tycker är jättebra, säger Peter Karlsson.

LÄS MER: Här är bilderna från Norrbottensfesten i Stockholm

Luleåbandet No Expectations och dj:n Dennis Lewenhagen från Haparanda kommer att stå för musikunderhållningen. Även Luleå Hockey kommer att delta i festligheterna.

– Samma kväll som festen är spelar Luleå mot Djurgården i Stockholm och efter matchen kommer hela spelartruppen och tränarna till festen för att träffa supportrarna här nere, vi är många som håller på Luleå Hockey. Det är ganska unikt att vi här nere får chansen att prata med dem och kanske hinner de med någon dans. Det ska bli kul att se om det finns något taktsinne hos killarna i laget, säger Peter Karlsson.

Bakom arrangemanget står duon Peter Karlsson och Fredrik Holmberg, båda Kalixbor i exil. Efter förra festen fick de bra respons och de hoppas att ännu fler kommer nu.

– Jag har bott här sedan 1983, det var häftigt förra gången när så många norrbottningar kom.

LÄS MER: Nu blir det fest för Norrbotten – i Stockholm

Enligt Peter Karlsson väntas fler fester.

– Jag går och bär på en tanke att nästa gång kanske man har en renodlad konsert med band från Norrbotten, det finns ju många artister här nere som är från Norrbotten, säger Peter Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!