Tipsen: Så maxar du Halloweengodiset

Dags att ge sig ut i höstmörkret, skrämmas och samla in så mycket snask som bara går. Vi tipsar hur du maxar bus eller godis.

Lilly Wall, Astrid Olofsson, Isabelle Fjällström och Malte Wall har längtat efter Halloween.

Lilly Wall, Astrid Olofsson, Isabelle Fjällström och Malte Wall har längtat efter Halloween.

Foto: Thomas Lövgren

Norrbotten2019-10-31 20:36

Höstmörkret har lagt sig och att det står 31 oktober i almanackan betyder att Halloween är här igen. Förutom maskeradfesterna så är det givet för många att ge sig ut i kvarteret för att dela ut lite bus och hämta hem massor av godis. För visst, bus är roligt men godis är godare. Vi träffade Astrid Olofsson, Isabelle Fjällström samt Malte och Lilly Wall som är taggade för årets festligheter. Dessutom har samlat ett gäng tips hur du bäst fyller påsen med godis. 
Malte och Lilly, vilket har varit ert bästa bus?
– Hmm, jag vet inte. Men vid ett hus råkade vi ut för ett bus, säger Malte.
Vad hände?
– När dörren öppnades så sprutade en gubbe vatten på oss, säger Lilly.
Va? Så ni fick inget godis?
– Nä, inte därifrån.
Det är också tips nummer ett, välj rätt hus. Det är troligare att få godis vid ett hus som har pyntat för Halloween, så håll utkik efter skelett, spindelväv eller pumpor. Gå inte till husen där lyset är släckt eller ingen bil är hemma. Börja tidigt, då finns mer godis kvar. Men se också till att ha ätit innan du går ut, annars är risken stor att du äter upp halva påsen innan du är hemma. Tänk på att försöka se riktigt gullig ut, läskig är bra men mer söthet = mer sötsaker.
Astrid, brukar köra bus eller godis flera kvällar eller bara en?
– En! Det brukar räcka för att fylla en påse.
Just det, påsen. Det är bra att ha en lagom stor påse, men om en inte vill köpa någon särkild så funkar ett gammalt örngott bra. Det går bra att pynta och rymmer mycket. 
Ett annat tips är att alltid ta en godis. Även om du inte ser någon godis du gillar i översta lagret av det som bjuds så ta en ändå. Börja inte gräva i skålen, det är ohyfsat. Får du med dig några godisar som du inte gillar kan du alltid byta med en kompis senare (eller ge till dina föräldrar). Glöm inte att säga tack! Du kanske ska tillbaka till huset nästa år och då minns de om du var otrevlig.
Försök också vänta med att sortera ditt godis tills du kommer hem. Börja inte snaska när du är ute, risken är att du kommer hem med en halvtom påse och det är faktiskt roligare att ha godiset till sen. Dessutom kan du och kompisarna passa på att byta mellan varandra då. 
Isabelle Fjällström har också ett sista tips:
– Om man inte vill gå ut i mörkret kan man ordna Halloweenfest hemma istället! 

Lilly Wall, Astrid Olofsson, Isabelle Fjällström och Malte Wall har längtat efter Halloween.
Lilly Wall, Astrid Olofsson, Isabelle Fjällström och Malte Wall har längtat efter Halloween.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!