Stökig natt i länet

Här kommer ett axplock av de händesler som polisen rapporterar ha skett under natten mot påskdagen.

Foto:

Norrbotten2017-04-15 09:07

19:00, E10 Räktforsen, Överkalix

Drograttfylleri

En personbil kontrolleras på E10. Föraren och en passagerare uppvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och för följa med patrullen för provtagning och förhör. De misstänkta är båda i 20-årsåldern.

19:30, Gammelstan, Luleå

Drograttfylleri

En polispatrull kontrollerar en bil i Gammelstan. Föraren, en man i 25-årsåldern, uppvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och för följa med patrullen för provtagning och förhör.

19:00, Kalix

Mordbrand

Ett garage på en folkhögskola har brunnit. Eftersom det finns saker som tyder på att branden är anlagd har polisen upprättat en anmälan angående mordbrand. Ärendet hanteras av jourhavande förundersökningsledare i Norrbotten.

18:20, Kiruna

Misshandel

En man i 40-årsåldern greps av polisen efter en misshandel mot närstående i en bostad i Kiruna. Mannen anhölls av jourhavande åklagare efter förhör.

00:40, Boden

Brand

Villa som brinner i Södra Svartbyn i Boden. Räddningstjänsten och polis arbetar på platsen.

Anmälan är upprättad angående mordbrand och platsen är avspärrad.

01:00, Pajala

Inbrott, försök

En boende i en villa hör att några personer bryter sig in i bostaden. Polis skickas till platsen och kan konstatera att det varit ett försök till inbrott. Patrullen säkrar vissa spår på platsen och tar upp en anmälan gällande försök till grov stöld genom inbrott.

02:55, Kiruna

Inbrott

Ett inbrottslarm till en fabrik har löst ut efter att okänt antal gärningsmän har tagit sig in genom en väg. Patruller tar sig platsen och kan säkra spår från platsen.

Efter idogt arbete av patrullerna kan 2 personer gripas som misstänkta för detta inbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om