SMHI varnar för riktigt busväder

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för delar av Norrbotten.

Norrbotten2019-10-01 06:06

Vi har klivit in i oktober och vi gör det med ett riktigt blött höstväder. Under onsdagen ser det ut att lätta i molntäcket men först ska vi ta oss genom tisdagen och där finns det ingen räddning vädermässigt. Det kommer vara blött, blåsigt och på sina håll även snöigt. 

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för hård vind på kalfjället med snödrev och nederbörd. Vinden ska långsamt avta natten mot onsdag.

Här hittar du prognosen för just din kommun.

Prognoser från SMHI i sin helhet

Kusten

Mulet och regn, i Norrbotten tidvis upphörande. På dagen 5-10 grader. Inatt 0-5 grader, mildast vid kusten. Nordostlig vind med upp till hårda vindbyar.

Inlandet

Mulet och regn, delvis med blötsnö, i Norrbotten och norra Lappland tidvis upphörande. På dagen 3-7 grader. Ikväll och inatt tidvis lättare snöfall, då -3 till +3 grader. Nordostlig vind med upp till hårda vindbyar.

Fjällen

Mulet och snöfall eller blötsnö som sprider sig söderut och övergår mer i regn. På dagen 0-5, i norra Lapplandsfjällen lokalt ett par minusgrader. Ikväll och inatt delvis uppklarnande i västra fjällen. I öster mycket moln och snöfall. Inatt 5-10 minusgrader. Ostlig eller nordostlig byig vind, på kalfjället i norr hård till lokalt mycket hård vind 15-20 m/s.

Temperaturobservationer 05.00

Karesuando 2,7

Katterjåkk 1,6 

Kiruna Flygplats 1,5 

Pajala 7,2 

Gällivare 4,1

Kvikkjokk-Årrenjarka 3 

Arjeplog 2,5 

Haparanda 8,7 

Luleå Flygplats 9,6

Skellefteå Flygplats 4,7 

Vattenstånd Luleå +6

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!