Så blir smaken på årets julglögg

Årets julglögg har inspirerats av smaker från Marrakech och ska gå lika bra att dricka med bubbel.

Årets julglögg från Blossa har inspirerats av smaker från Marocko.

Årets julglögg från Blossa har inspirerats av smaker från Marocko.

Foto: Susanna Blåvarg

Norrbotten2020-09-16 14:02

Sedan 2003 släpps en starkvinsglögg med ny smak och unik design inför vintern, på senare år inspirerat av platser som Indien, Japan, Italien och Hawaii.

Nu kan vi berätta smaken på årets glögg.

– Maghrebi-te framställs på ett ceremoniellt vis; det tar tid att brygga och avnjuts varmt i sociala sammanhang. Här ser vi flera likheter med vår glögg som även den förknippas med vänner och familj samt framställs hantverksmässigt och omsorgsfullt över tid. Det gröna teets strävhet gifter sig med sötman från glöggen vilket ger den ett trevligt avslut. Myntan i sin tur bidrar med en ton av friskhet som svarar upp mot det söta, säger Åsa Orsvärn på Blossa.

Flaskan är inspirerad av marockanskt kakel.

3 tips från Åsa Orsvärn

  Garnera gärna glöggen med färska myntablad

  Glöggen passar att blandas med ett torrt mousserande: Champåagne, Cava, Cremant eller Prosecco till festen

  Glöggen kan drickas antingen varm eller kall

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!