Polisnatt: Våldtäktsförsök och rattfylla

Här är natten och gårdagskvällens polishändelser.

Här är natten och gårdagskvällens polishändelser.

Här är natten och gårdagskvällens polishändelser.

Foto: Johan Nilsson/TT

Norrbotten2019-10-24 09:06

05:30 Trafikbrott i Piteå
En patrull kontrollerar en bilist i Norrfjärden. Föraren har omhändertaget körkort och patrullen upprättar därför en anmälan gällande grov olovlig körning.

02.18 Våldtäktsmisstänkt springer från polisen
Polis åker till en bostad i Gällivare efter samtal från en kvinna. En för henne okänd man har trängt sig in i hennes lägenhet och utsatt henne för en sexuell handling. När polis kommer till platsen ser de hur en man springer från platsen. De tar upp jakten och kan kort därefter gripa honom. Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks för försök till våldtäkt. Han anhölls av åklagare efter förhör.

22.21 Polisjakt på drograttfull
Polis försökte stanna en bilist i Sävast men föraren ville inte stanna. Polis inledde en jakt och följde efter bilen och till slut fick man stopp på bilen. Föraren, en man i 50-årsåldern, togs med till stationen för provtagning. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri samt för ringa narkotikabrott. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra ytterligare brott.

22.18 Stöld på Sunderby sjukhus
Polis fick åka till Sunderby sjukhus efter att en ordningsvakt larmat om en stökig man som ställde till med besvär. Mannen misstänks ha tagit en mobiltelefon samt sjukvårdsmaterial. Polisen har upprättat anmälan om stöld och godset återlämnas.

22.13 Singelolycka ledde till misstänkt rattfylla
Polis åker till Grankullen i Haparanda där en singelolycka inträffat. På plats uppvisade föraren tecken på berusning. Mannen togs till stationen för provtagning och misstänks för rattfylleri. Bilen ska inte stå trafikfarligt till meddelar polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!