Passa på att njut – för snart är sommaren slut

Vill du ha mer sol och värme?Passa då på under dagen.För sedan blir det nog inte mer.– Det ser väl ut som sommaren är över, i alla fall när det gäller sol, värme och torrt väder, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

moln istället för sol. Det mesta tyder på att det kommer bli vardag inom kort. För enligt SMHI är hösten på väg med stormsteg.

moln istället för sol. Det mesta tyder på att det kommer bli vardag inom kort. För enligt SMHI är hösten på väg med stormsteg.

Foto:

NORRBOTTEN2015-08-26 05:30

Sommaren kom till slut även till Norrbotten.

De senaste två veckorna har det varit högsommarvärme över i stort sett hela länet.

Så kommer det fortsätta att vara – åtminstone ett dygn till.

Sedan tyder det mesta på att det roliga är slut för den här gången

– Det kommer vara en hel del sol även under onsdagen på vissa håll. Men sedan framåt eftermiddagen och kvällen kommer det mulna på söderifrån och regn kommer börja leta sig in framåt natten, förklarar Sandra Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI i Norrköping.

Hon fortsätter:

– Det blir inte jättemycket regn som kommer i första omgången, utan det blir först framåt helgen som det kommer bli mer sammanhängande regnväder. Och efter morgondagen kommer också den varma luften börja skjutas bort.

Innebär det här nu då att sommaren är över för den här gången?

– Visst, det kan ju komma tillbaka. Det kan vända och bli torrt, men det kan också bli tvärtom. Men om vi tittar på de närmsta tio dygnen kommer det inte finnas några sammanhängande områden med högtryck. Men det kan bli någon enstaka dag med lite sol och lite varmare temperaturer, säger Sandra Andersson och fortsätter:

– Det kommer gå mot mer ostadigt och svalare väder. Temperaturen kommer sjunka successivt och kommer hamna på lite mer normala hösttemperaturer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om