Det är nyhetsbyrån Sirén som sammanställt siffror från Brottsförebyggande rådet och Statistiska centralbyrån som handlar om hur många unga personer mellan 15-17 år som lagfördes av tingsrätt eller åklagare i landet i fjol.
Och det är positiva siffror. Under 2014 lagfördes 7 234 personer, vilket är en minskning med nästa 1 400 personer jämfört med 2013.
För Norrbottens del har siffrorna också gått åt rätt håll.
Under 2012 hamnade 196 personer i länet i klammeri med rättvisan. 2013 var siffran 184, och under fjolåret minskade ungdomsbrottsligheten ytterligare i Norrbotten. Den senaste siffran är 151 personer.
– Det är bra siffror, och kanske också lite den bilden vi haft. Men vi vill inte slå oss för bröstet eller slå oss till ro bara för att statistiken säger en viss sak. Det gäller att jobba brett och inte bara titta på en enskild faktor om vi ska gasa eller bromsa när det gäller den här typen av brottslighet, säger Lars Öberg som är lokalpolisområdeschef för östra Norrbotten.
I hans distrikt ingår kommunerna Kalix, Haparanda, Överkalix, Övertorneå och Pajala.
Där har antalet lagförda unga ökat en aning i Överkalix och i Pajala, men minskat I de övriga tre kommunerna. Och i både Övertorneå och Haparanda lagfördes inga unga personer under 2014.
– Det där med statistik måste man analysera på djupet innan man kan dra några slutsatser, men visst är det bra att siffrorna minskar, säger Öberg och förklarar att just arbetet med unga är något som prioriteras inom polisen.
– Vi jobbar på sedvanligt sätt och försöker prioritera det här. Sedan har vi också särskilt utbildade utredare som vi försöker använda till den här typen av ärende.