Norrmejerier skivar osten i Norrland

Under ett par år har Norrmejerier skivat osten norrländska osten externt, men nu kan de skiva den själva i en helt ny anläggning på Umeå mejerier.

Rivet och skivat är alternativ som är praktiska vid matlagning, och den mindre förpackningen minskar risken för svinn i det mindre hushållet.

Rivet och skivat är alternativ som är praktiska vid matlagning, och den mindre förpackningen minskar risken för svinn i det mindre hushållet.

Foto: Mariann Holmberg

NORRBOTTEN2018-09-24 10:24

2015 invigde Norrmejerier en toppmodern förädlingsanläggning för att bita och riva ost.

– Jag är mycket nöjd med att vi nu kan skiva vår ost själva. Skivad ost gör gott för framtiden och stärker positionen för den norrländska mjölkbonden, säger Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.

Vidare berättar Jörgen Öberg som är affärschef Ost, Norrmejerier att det är viktigt som mindre mejeriföretag att testa marknaden i försiktig skala, men att de under den tiden har märkt hur efterfrågan på skivad ost växer. Detta menar han har motiverat en investering i egen utrustning.

Det är inte bara de norrländska hushållen som upptäckt fördelarna med skivad och riven ost, utan numera är det även standard för restauranger och storkök.

– Det här ger oss helt nya möjligheter att utveckla erbjudandet i den norrländska osthyllan. Vi har flera idéer som på sikt blir spännande nyheter för norrlänningarna att ta del av. Men det är inget vi avslöjar just nu och vi får ta lite i taget, säger Victoria Johansson, marknadschef, Ost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om