Norrmejerier gör ny investering

Tack vare investeringen ökar Luleå Mejeris frysyta nu med femtio procent. "Nu kan vi bättre tillgodose våra kunders behov", säger Anders Kandelin, chef SCM, Norrmejerier och Lincargo.

Jakob Ek vid Luleå mejeri rangerar frysta varor som levereras till kunder i Norrbotten tillsammans med andra kylda livsmedel.

Jakob Ek vid Luleå mejeri rangerar frysta varor som levereras till kunder i Norrbotten tillsammans med andra kylda livsmedel.

Foto: Per Lundström

Norrbotten2019-02-22 13:20

Nu investerar Norrmejeriers Luleåmejeri i ytterligare ett frysrum på totalt åttio kvadratmeter, vilket innebär att den totala frysytan ökar med femtio procent.

– Med större frysyta i Luleå kan vi ännu bättre tillgodose våra kunders behov och de kan få ännu fler varor i en och samma bil. När vi planerar och optimerar körrutter då är vår devis att den mest hållbara milen är den mil som aldrig behöver köras, säger Anders Kandelin.

Andelen samdistribuerat gods växer stadigt i Norrmejeriers transporter av kylda såväl som frysta livsmedel.

– Det är mycket bra att vi kan ta med större volymer av frysta varor. Samdistribution är ett vinnande koncept för hållbara livsmedelstransporter i Norrland. Belastningen på miljön minskar och transporterna blir också mer ekonomiskt hållbara, säger Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om