Nio personer miste körkortet

Klockan 10 på söndagsmorgonen kunde länsvakthavande polis sammanfatta att polisen under påskhelgen stoppat 13 rattfyllerister i bil och 9 rattfyllerister på skoter.-  Det är det vi har inriktat oss på all den tid då vi inte haft utryckningar, säger länsvakthavande befäl Erik Johansson.

Foto: Arkivbild: SCANPIX

Norrbotten2009-04-12 11:49
Påskhelgen är en helg med mycket bil- och skotertrafik i länet. Även poliserna har varit ute för att kontrollera trafikanterna, något som har gett resultat. Bara i Gällivare miste nio personer körkortet och 30 ordningsbotar för fortkörning delades ut av polisen.

Här nedan är några av händelser i påsktrafiken:
I en rutinkontroll i Ristsem på söndagsmorgonen stoppades en man i 45-års åldern som körde skoter berusad. Mannens körkort blev omhändertaget.

På Nytorget i centrala Kalix stoppades en personbilsförare i en poliskontroll under natten mot söndag. Mannen blåste positivt och fick lämna blodprov.

Vid midnatt, natten mot söndag, stoppades en 18-årig pojke av polisen på E 10 i höjd med Nunisvaara. Pojken körde skoter berusad och fick följa med polisen för provtagning.

En skoterpatrull stoppade en 22-årig skoterförare i Puoltsa utanför Kiruna på lördagseftermiddagen. Föraren hade 0.32 promille alkohol i blodet. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om