"Man vill helst åka hem"

Fem familjer från Norrbotten befinner sig i närheten av sprängattentaten i Thailand. "Det är en stor osäkerhet", säger Johanna Modig från Gällivare.

Foto: Privat

NORRBOTTEN2016-08-12 09:47

Hon befinner sig tillsammans med sin man och son och fyra andra familjer, som är släkt med varandra, sedan en vecka tillbaka i turistorten Karon beach som ligger tio kilometer från badorten Patong på ön Phuket.

I Patong ska det, enligt Aftonbladet, ha detonerat två bomber.

– Vi var där häromdagen och då var det lugnt. Vi hade tänkt åka dit i går kväll men vi var ute på en båttur. Det kändes tur att man inte for dit. Fritidsresor har meddelat att man har stäng av gator i Patong, säger Johanna Modig när NSD pratar med henne vid 9-tiden på fredag morgon, svensk tid och klockan börjar närma sig 14 lokal tid.

LÄS MER: Svensk i Bangkok: "Många är rädda"

Totalt har elva sprängattentat skett på olika platser i Thailand senaste dygnet, rapporterar TT. Fyra människor ska ha dödats och uppgifterna om hur många som skadats varierar. Enligt TT har svenska utrikesdepartementet inga uppgifter om drabbade svenskar.

– Fritidsresor har avrått oss från att lämna hotellet och om vi ska gå iväg tyckte de att vi ska skriva upp att vi lämnar hotellet. Även om det inte verkar vara riktat primärt mot turisterna så kan man ju drabbas om man råkar vara på den platsen. Det är trist. Det blir inte en avslappnad semester. Man vill hålla sig på hotellet, och helst åka hem. Vi kan inte göra något av de sakerna som var tanken med semester, att sitta och vänta ut läget är inte kul. Man vet inte om det kommer att lugna ner sig eller bli värre, säger Johanna Modig.

LÄS MER: Myndigheter kände till attackplaner

Familjerna har spenderat några timmar vid poolen och Fritidsresor har varit och informerat under förmiddagen.

– Hon från Fritidsresor visste inte så mycket. Hon skulle kolla om vi får åka hem tidigare. Man känner sig osäker. Vad kommer hända nu? Blir det värre? Vi läser Aftonbladet och NSD, säger hon.

Egentligen har familjen, som kommer från Gällivare, en veckas semester kvar i Thailand.

Johanna Modig säger att hon inte känner sig rädd.

– Men det är trist överhuvudtaget vad som händer i världen. Att man inte kan hitta andra sätt att lösa konflikter än att spränga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om