LKAB: "Inte tid att vara orolig"

"Det är inte tid att vara orolig nu", säger Bo Krogvig, kommunikationsdirektör hos LKAB.
"Det är inte tid att vara orolig nu", säger Bo Krogvig, kommunikationsdirektör hos LKAB.

Coronasmittan härjar runt om i världen, men LKAB påverkas än så länge inte nämnvärt, enligt kommunikationsdirektör Bo Krogvig. "Det är inte tid att vara orolig, utan tid att anpassa sig till de omständigheter som råder i vår omvärld", säger han.

Norrbotten 20 mars 2020 20:00

–Vi förbereder oss för en rad olika scenarier i vår beredskapsplanering men hittills är vi inte nämnvärt påverkade, säger Bo Krogvig.

LKAB:s koncernledning har dagliga möten via datorn eftersom gruvjätten stoppat alla konferenser, mässor och deltaganden vid arrangemang som en direkt följ av coronasmittan.

Men möte via datorn är inte något nytt för anställda vid LKAB, säger Krogvig:

–Vi är vana vid att jobba på det här sättet eftersom vi har så stora avstånd.

Han säger att personalfrånvaron än så länge inte är dramatiskt stor.

– Nej, vi märker inte av den. Våra beredskaplaner uppdateras ständigt, med utgångspunkt att vi kanske får många som är frånvarande. Vi ser ju vad som händer i Europa och Sverige med fordonsindustrin som stänger för kortare och längre tider och anar att stålindustrin efter en tid kommer att dra ner på sin produktion och då måste vi fundera på vad vi gör då, säger Bo Krogvig.

Han fortsätter: 

– LKAB är ett samhällsviktigt företag och en dag, förhoppningsvis snarare än senare, kommer vi att vara ”Efter corona” och då måste Sverige och ekonomin komma på fötter igen så fort som möjligt. När det gäller hälsa går vi efter vad myndigheterna säger men i övrigt är det vårt fokus att se till att produktionen fortlöper, säger Bo Krogvig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa