Idrottsprofilen utsatt för mordförsök

En idrottsprofil i medelåldern med tidigare stora framgångar i Norrbotten har blivit utsatt för ett mordförsök. Profilen blev bland annat svårt knivskuren i magen. "Jag var på väg att ge upp, jag trodde jag skulle dö", säger han till Norrbottens Media.

Bilder från lägenheten för den meriterade idrottsprofilen blev utsatt för ett mordförsök för drygt tre veckor sedan.

Bilder från lägenheten för den meriterade idrottsprofilen blev utsatt för ett mordförsök för drygt tre veckor sedan.

Foto: Polisen/montage

Norrbotten2019-09-25 14:20

Händelsen inträffade för drygt tre veckor sedan i en lägenhet i Mellansverige där profilen tillfälligt bodde.

Plötsligt vaknade han av att en man i 30-årsåldern stod vid sängkanten med två knivar i händerna. Tumult uppstod och gärningsmannen jagade idrottsprofilen ut från sovrummet. Då hade redan ett flertal knivhugg utdelats, dels i magen, dels i ena axeln. Idrottsprofilen blödde kraftigt, främst från såren i magen men även från händerna eftersom han försökte avvärja knivattacken med sina bara händer.

– Jag lyckade stänga in honom i sovrummet men jag kände att jag inte orkade hålla emot. Han kämpade för att komma ut från sovrummet, bland annat slog ha ett stort hål i dörren, säger han till Norrbottens Media och fortsätter:

– Jag var på väg att ge upp men tänkte hela tiden att jag måste försöka - annars kommer jag att dö.

Till slut lyckades den misstänkte forcera dörren och därefter fortsatte kaoset i vardagsrummet.

– Jag lyckades få tag i en stol. Jag använde den som sköld så han inte skulle komma åt mig, säger offret till Norrbottens Media.

Mordförsöket avbröts då han lyckades fly från lägenheten. Han lämnade en lägenhet som visade ett flertal stora blodpölar och som vittnar om kaos och strid.

– Jag lyckades stänga in honom i sovrummet men eftersom jag tappade så mycket blod blev jag trött. Jag var nära att ge upp, jag trodde inte jag skulle klara mig.

Det har gått drygt tre veckor sedan händelsen. Idrottsprofilen säger att läkarna nu har tagit bort stygnen på magen och axeln. 

Enligt rättsläkaren var skadorna i magen livshotande. Hade inte mannen kommit under läkarvård hade det kunnat medfört en beaktansvärd risk för dödlig utgång.

Idrottsprofilen fick även svårt skadad på båda händerna, så kallade avvärjningsskador.

– Det är en massa senor som är sönderskurna bland annat. Jag är fortfarande gipsad delvis på händerna och på armarna, äger den före detta proffsidrottaren.

Han är bekant med gärningsmannen. 

– Vi känner varandra sedan drygt två månader tillbaka. Jag har tagit hand om honom eftersom han inte hade någonstans att bo, säger profilen.

I förhör har den misstänkte sagt att han trodde att idrottsprofilen hade riggat kameror i lägenheten. Det fanns, enligt den åtalade, kameror i hans egen hand, i en kryddburk och en äggklocka bland annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!