Hektisk polisnatt i länet

Flera fall av misshandel, ett personrån ett dödshot har sysselsatt polisen under natten mot lördagen.

Norrbotten2013-09-14 04:46

Boden 23.36. Misshandel.

En berusad man spårade ur på en sportbar i Boden. Då mannen var våldsam tvingades ordningvakterna att sätta handfängsel på honom tills att en polispatrull kom fram och kunde ta över ärendet.

-I samband med det ska han ha vräkt ur sig någon form av hot riktat mot poliserna, säger Mikael Norén, länsvakthavande polisbefäl.

Mannen omhändertogs och fördes till polisstationen där han kommer att få nyktra till innan han hörs på misstanke våld och hot mot tjänsteman.

Överkalix. 01.40. Misshandel.

En 20-årig man kontaktade polisen och berättade att han blivit misshandlad. 

-När patrullen kom fram så fanns inte anmälaren kvar, men vi hade ett namn så vi åkte till adressen, och där låg han i trapphuset framför sin ytterdörr, berusad och blodig i pannan, säger Mikael Norén.

Patrullen ska i det fallet ha pratat med 20-åringen, som har kunnat lämna ett signalement på gärningsmannen. Några detaljer vill polisen dock inte gå ut med i nuläget.

Luleå. 01.48. Misshandel.

Polisen larmades till Gymnasiebyn i Luleå.

-Där hade man sett att det pågick ett slagsmål på en plats bakom biblioteket. När vi kom fram fanns en misshandlad man kvar på platsen, men gärningsmännen hade lämnat.

En anmälan har upprättats gällande misshandel, men den misshandlade mannen ville inte medverka i utredningen. Polisen kommer dock att arbeta vidare med fallet utredningsvägen.

Luleå. 01.50. Rån.

En 18-årig man larmade polisen efter att ha blivit rånad på sin mobiltelefon av flera för honom okända gärningsmän.

-Det ska ha skett ungefär en halvtimme innan larmet kom in, i centrala Luleå. Jag har inte alla detaljerna, men det är rubricerat som ett rån så någon form av hot eller våld har man använt mot honom, säger Mikael Norén.

Kiruna. 02.17. Misshandel.

Någon ringde in och berättade att det pågick ett slagsmål bakom sporthallen. En ensam man fanns kvar på platsen, och polisen tog upp en anmälan om misshandel.

Inga av de misshandlade personerna ska ha fått några allvarligare skador, och vid 04.30-tiden på lördagsmorgonen hade polisen inte gripit någon misstänkt gärningsman i något av fallen.

-Det har varit en del att göra, konstaterar Mikael Norén. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om