Linda Frohm, som är Moderaternas ordförande i Norrbotten, är inte alls förtjust i den skattepolitik Socialdemokraterna och Miljöpartiet för tillsammans med Vänsterpartiet.
Frohm tror att den aviserade flygskatten och 3:12-reglerna – som innebär att små och medelstora företag får betala mer skatt – skulle vara direkt skadliga för länet.
– I framtiden behöver vi få mycket mer småföretagande för att utveckla Norrbotten. Det här är skadligt för små och medelstora företag, framför allt små, säger Linda Frohm.
Samtidigt är det väl de höjda skatterna som möjliggör satsningarna på till exempel förlossningsvården?– Jag tycker att det är viktiga satsningar som görs på försvaret, polisen och förlossningsvården. Men det som skiljer vår ideologi åt är att vi inte tror att höjd skatt automatiskt ger mer skattepengar. Man kan titta på flera skattesänkningar som har lett till att man har fått in mer skatt.
En annan del i propositionen som Linda Frohm kritiserar är den sänkta nivån för statlig inkomstskatt. Enligt förslaget ska alla som tjänar 38 200 kronor eller mer i månaden betala statlig skatt.
– Då pratar vi om till exempel barnmorskor. Det är inte så att det inte behövs intäkter, men det är fel att beskatta arbete och avstånd, säger Frohm.
Skattehöjningar och nya skatter kan införas först till 2018 – och allianspartiernas ledare har flaggat för att på ett eller annat sätt stoppa dem i samband med höstbudgeten. Anna Kinberg Batra (M) och Ebba Busch Thor (KD) vill lägga fram en gemensam alliansbudget som med stöd av Sverigedemokraterna skulle kunna slå ut regeringens budget. Annie Lööf (C) är öppen för att rösta ned enskilda delar av budgeten, medan Jan Björklund (L) har sagt sig vara beredd att väcka misstroendevotum mot berörda statsråd.
Linda Frohm tycker att till exempel flygskatt vore så illa att det kan vara värt att fälla regeringen om det innebär att förslaget inte blir verklighet.
– Jag hoppas att regeringen tar sitt förnuft till fånga och lyfter ut de skadliga delarna ur budgeten. Men annars tycker jag att det är dags att på riktigt tänka över om man verkligen vill släppa igenom så stora förändringar som inte har majoritet i riksdagen.
Även om det skulle kunna leda till en politisk kris och kanske till och med ett nyval?– Som sagt, man får ta sig en extra funderare. Men det är inte vi som utlöser en kris, utan det är regeringen som inte har lyssnat på majoriteten och folket som i sådana fall väljer en kris.