Stämningsfull företagsfrukost med årskrönika och sång

Under fredagens företagsfrukost på Vetenskapens hus i Luleå sammanfattades året 2022. Sånggruppen Lust avslutade frukosten med ett stämningsfullt uppträdande.

Rickard Lundmark, vd för Luleå Business Region, Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv, och Maria Söderberg, ordförande för Företagarna i Luleå, pratade om året 2022.

Rickard Lundmark, vd för Luleå Business Region, Camilla Sehlin, vd för Luleå Näringsliv, och Maria Söderberg, ordförande för Företagarna i Luleå, pratade om året 2022.

Foto: Linda Sundström

Norrbotten2022-12-16 11:56

Säcken knöts ihop under årets sista företagsfrukost i Luleå, arrangerad av Luleå Business Region i samarbete med Luleå kommun, Företagarna Luleå och Luleå näringsliv, med Logistic contractor som frukostvård. Fokus låg på de största händelserna och insatser som kommer göra avtryck i framtiden.

Fredrik Hansson, kommunalråd i Luleå, sammanfattade året.

– Det har varit ett väldigt händelserikt år med stora utmaningar på den globala nivån som påverkat nationellt. Men samtidigt har det hänt mycket i Norrboten som varit positivt. Den gröna omställningen och de stora industrisatsningarna har präglat hela året. Allt behöver gå tre gånger som snabbt som det normalt gör, säger han och berättar om kommunens arbete och utmaningar, samt ett stärkt samarbete mellan Luleå och Boden, innan han går in på regionala utmaningar.

– Gemensamt för hela Norrbotten är frågan om kompetensförsörjningen. Det är den stora utmaningen.

Årskrönikan leddes av Rickard Lundmark, vd för Luleå Business Region, tillsammans med Camilla Sehlin, vd för Luleå näringsliv, och Maria Söderberg, ordförande för Företagarna i Luleå. Ett urval av händelser från året nämndes, som exempelvis att SSAB accelererade sin gröna omställning med 15 år, att Norrbotten vann regeringens pris Årets exportregion och att Svenska kraftnät ville investera över åtta miljarder vid norrlandskusten.

– Investeringen kanske inte hade blivit så omfattande om vi inte hade varit bra på att göra vår röst hörd i Norrbotten, säger Camilla Sehlin.

Rickard Lundmark berättade också om intresset för Norrbotten och vilket genomslag Luleå och regionen hade under Almedalsveckan.

– Det var en spännande upplevelse. Alla ville veta vad som egentligen händer här uppe. Vi hade ett bra genomslag, säger han.

Slutligen fick det första direktflyget från Paris till Luleå, som landar under dagen, stora applåder.

Precis när man trodde frukosten skulle avrundas tågade Sånggruppen Lust upp på scenen och spred julstämning med fantastiskt fina sånger.

Marie Nilsson, från Swedbank, och Sofia Söderlind, från Nordea.
Marie Nilsson, från Swedbank, och Sofia Söderlind, från Nordea.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!