Svarthalka: Här står trafiken still

Länstrafiken har ställt in flera busslinjer från klockan 19.00 ikväll. Anledningen är regnet som gjort vägbanorna ishala.

Foto: Robert Lundberg

Norrbotten uppdaterad2017-12-19 21:32

Det är ett flertal bussturer som ställts in under tisdagskvällen på grund av halkan som råder.

Buss från Luleå till Piteå ändrar sin rutt och går inte via Rosvik och Norrfjärden. Efter klockan 20.00 är samtliga busslinjer mellan Luleå och Piteå inställda, likaså väljer man att ställa in busslinjerna mellan Luleå och Boden.

Vid 19.30-tiden rapporterade Trafikverket att det är stopp på E4 mellan Rosvik och Ersnäs efter ett fordonshaveri. Flera lastbilar står stilla i en backe. Det råder begränsad framkomlighet. Enligt polisens uppgifter är det långa bilköer på platsen.

– Norrgående riktning är helt blockerad. Det är väldigt halkigt. Vi har patrull på väg dit, men har inga rapporter från dem ännu, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral i Umeå.

Lastbilen är flyttad till en parkeringsficka så pass att trafiken kan flyta förbi.

På väg 97 har ett fordonshaveri inträffat strax efter klockan 20. En personbil står stilla i höjd med Gammelstad och blockerar helt eller delvis trafiken i körriktning in mot Luleå.

På E4 har en bil fått sladd och åkt in i vajerräcket vid Börjelslandet. En polispatrull är på väg till platsen för kontroll. Olyckan inträffade vid 20.25-tiden.Strax efter klockan 21 är bilen borta från platsen. Lastbilar och bussar står dock kvar som ej kan köra på grund av halkan.

På Storheden i Luleå står trafiken helt still. Cirka tio långtradare blockerar trafiken vid 21.30-tiden.

På E10 i höjd med Krokfors i Överkalix kommun står en lastbil stilla och blockerar vägen sedan klockan 20.00. Det råder stor påverkan i bägge körfält.

Varning! På vägen mellan Rutvik och Porsön råder riktigt svår halka, meddelar en bilist strax efter klockan 21.00.

På E4 i höjd med norra infarten till Harrbäcken står en lastbil stilla och blockerar norrgående trafik. Det råder mycket stor påverkan på platsen.

På E4 står en eller flera lastbilar stilla i södergående riktning norr om Börjelslandet på E4. Framkomligheten är begränsad för tillfället.

På väg 596 står en lastbil stilla strax efter avfart mot E4 och blockerar vägen helt eller delvis. Gäller sträckan Örarna - Persön, bägge riktningar. Inkom klockan 21.51.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om