Valpar kryddar grannsämjan

När familjen Salanders hund Curry födde 13 (!) valpar var grannen Christina Anehagen, som är kennelägare, guld värd. Därför får hon inte bara Dagens ros av Ingela Salander. Hon får också Veckans ros.

Alla som ser dem blir helt sålda. Till saken hör att elva av valparna ska säljas.FOTO: Pär Bäckström

Alla som ser dem blir helt sålda. Till saken hör att elva av valparna ska säljas.FOTO: Pär Bäckström

Foto: Pär Bäckström

NORRA SUNDERBYN2009-04-29 06:00
- Jag vill verkligen tacka Christina för all hjälp och kunskap, säger Ingela Salander och visar oss de alldeles bedårande tolv svarta valparna (en föddes död).
Hon vet inte vilken ras valparna tillhör, bara att det är någon blandras.
- Curry är gråhund men fadern är okänd, säger hon leende.
Ledig en vecka
Ingela Salander och hennes familj ska behålla en av valparna och sälja resten.
Valparna föddes den 7 april.
- Jag hade tagit ledigt en vecka för att finnas till hands vid födelsen. Men nio av valparna föddes medan jag åkte iväg för att handla. Sedan kom resten. Den sista föddes på kvällen, säger Ingela Salander.
Stöd vid födseln
Grannen Christina Anehagen kom bland annat och kollade så att förlossningen gick som den skulle och att Curry och alla nyfödda valparna mådde bra.
När vi från NSD kommer till Salanders har Christina Anehagen också kommit dit. Hon har sju storpudelvalpar i bagaget. Det är hundar för hela slanten som gäller.
Vi tittar på de små, små valparna som Curry fött. De ligger tätt ihop i ett utrymme som familjen har haft för att stänga in sina stora hundar om det kommit gäster och de blivit för vilda.
Valparna diar Curry ungefär varannan timme.
- De får göra det i två omgångar eftersom Currys nio spenar inte räcker till alla samtidigt. Annars räcker maten. Alla tolv växer som de ska, säger Ingela Salander och tillägger:
- Om en vecka ska de börja få lite köttfärs. Då är de drygt tre veckor gamla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om