Garcia frälste IFK

IFK Luleå var i rejäl brygga mot Sylvia – men inbytte Kevin Garcia blev ändå matchhjälte.

MATCHVINNAREN. När nöden var som störst för IFK Luleå klev Kevin Garcia in i handlingen och gav laget segern borta mot Sylvia.

Norköping/fotboll2014-08-10 17:04

IFK Luleå parkerade på en sjätteplatse i tabellen inför den första seriematchen efter sommaruppehållet. Norrbottningarna gästade tabellnian IF Sylvia på Nya Parken i Norrköping, där den första halvleken förblev mållös.

Fyra minuter efter paus tog dock hemmalaget ledningen. Marcus Kemppainen gjorde målet i samband med en hörna.

IFK var i brygga och i den 66:e minuten byttes amerikanen Kevin Garcia in i stället Anton Andersson. Det skulle visa sig bli ett lyckodrag från tränaren Fredrik Waara.

Först kvitterade Tomas Eriksson i den 75:e minuten – sen blev Garcia matchhjälte när han gjorde 2–1 i den 82:a minuten.

IFK Luleå vann med 2–1 och fick därmed en lovande start på den andra halvan av säsongen.