Polisens nya uppmaning till Niemiselborna

Torsdagnattens sökningar har inte gett resultat. Kvinnan i Niemisel är fortfarande försvunnen.

Polisens brytpunkt är Älvens hus i Niemisel.

Polisens brytpunkt är Älvens hus i Niemisel.

Foto: Herman Öberg

Niemisel2021-09-17 08:26

Kvinnan i 80-årsåldern anmäldes försvunnen i måndagskväll efter att inte ha kommit tillbaka från bärplockningen.

Polisen har letat med full styrka och använt sig av både helikopter och drönare sedan sökoperationen började i tisdags. Missing people har också varit inkopplade under onsdagen och torsdagen. Arbetet fortsätter under fredagen med bland annat polispatruller, hundförare, fjällräddningen och hemvärnet.

Thimmy Kassberg från polisen är på plats i Niemisel:

– Det är inga nya fynd eller observationer.

Har sökningen ändrats på något sätt?

– Nej, vi jobbar på enligt samma EFP-metod (efterforskning av försvunna personer) med olika sektorer där vi utgår från sista platsen där hon sågs och det är ju när hon lämnade hemmet, säger Kassberg.

– Vi är ute med polisiära resurser, hundförare och helikopter. Fjällräddningen är ute och söker, hemvärnet är ute och söker. Missing people kunde inte i dag, men skulle köra i morgon (lördag) igen.

Har sökområdet utökats?

– Nej, med den här metoden utgår man ifrån kategoriseringen på försvinnandet. I det här fallet bedömdes att syftet var att gå ut och plocka bär och då är området redan bestämt hur stort det kan vara, vi utgår från det området.

Polisen vill ha tips som kan ringas in till 114 14 och önskar samtidigt att personer med fastigheter i närheten av sökområdet kollar sina stugor och uthus för eventuella fynd.

Missing people kommer att gå skallgång på lördag, med start klockan 10, 12 och 14, säger Christer Lindbäck, operativ chef för organisationen.

Signalement

Kvinnan är cirka 160 centimeter lång och har grått hår. Hon har grön jacka, mörkblå joggingbyxor och gröna stövlar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!