Norrbottensföretag lanserar visselblåsartjänst

Compodium lanserar en visselblåsartjänst tillsammans med Advokatbyrån Kaiding för att möta de nya lagkraven som träder i kraft den 17 december.

Compodium och Advokatbyrån Kaiding lanserar visselblåsartjänst.

Compodium och Advokatbyrån Kaiding lanserar visselblåsartjänst.

Foto: Press

Näringsliv2021-11-17 15:37

– Vi välkomnar samarbetet med Compodium då tjänsten hjälper arbetsgivaren att uppfylla de nya lagkraven på ett enkelt sätt, samtidigt som den säkerställer visselblåsarens rättigheter, säger Sara Axelsson, advokat på Advokatbyrån Kaiding.

En ny visselblåsarlag införs den 17 december 2021 och har tillkommit för att utöka skyddet för personer som rapporterar upplevda missförhållanden. Lagen innebär att företag och organisationer som har fler än 50 anställda och, eller verkar inom offentlig sektor, är skyldiga att ha en visselblåsarfunktion.

Med anledning av detta har Compodium, som är en leverantör av säkra kommunikationstjänster, utvecklat en visselblåsartjänst tillsammans med Advokatbyrån Kaiding. 

– Syftet med visselblåsning är att upptäcka allvarliga missförhållanden på arbetsplatsen. Genom att paketera Compodiums visselblåsartjänst tillsammans med Advokatbyrån Kaiding ger vi våra kunder möjligheten att garantera anonymiteten hos visselblåsaren, samtidigt som arbetsgivaren tidigt kan upptäcka risker och därefter snabbt sätta in rätt åtgärder, säger Charlotte Berg, vd på Compodium.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!