Malin Winberg: "Det var så fint och så coolt"

Programledare, hälsocoach, journalist och föreläsare – Malin Winberg har många ben att stå på. I Snacka om affärer berättar hon om vägen till eget företag, hur det kommer sig att hon bytte Täby mot Luleå och hur det var att hamna på Företagarnas 103-lista.

Näringsliv 21 januari 2021 10:00

Det är nu tio år sedan Malin Winberg tog sitt pick och pack och lämnade Täby för att åka norrut och studera. Då visste hon inte att Norrbotten, och specifikt Luleå, skulle komma att bli hennes hem lång tid framöver.

– Jag hade nog inte tänkt så långt då, säger hon i Snacka om affärer.

För drygt två år sedan startade hon det egna företaget Malin Winberg där hon erbjudet tjänster som moderatorsuppdrag, föreläsningar, podcasts, workshops och hälsocamps, för att bara nämna några. 

– Ju mer tiden går desto mer märker jag att det verkligen går att förverkliga sina idéer, det kan vara stort som smått. Det driver mig framåt. Jag har ingen aning om vad jag får för rolig idé imorgon som jag vill genomföra. 

För henne och företaget har pandemiåret 2020 trots allt varit ett lyckat år. Bland annat hamnade hon på Företagarnas 103-lista över unga, inspirerande företagsidéer som uppgraderar Sverige.

– När journalisten som gör den här listan ringde mig hade jag redan en bubblande, vibrerande känsla i hela kroppen eftersom jag var på väg från ett boostcamp. Jag försökte smälta alla intryck som jag fått under helgen och så ringde den här kvinnan när jag lyssnade på någon fet musik. Det var helt galet. Jag tänkte alltså va? Hur har hon hittat mig av alla unga entreprenörer som finns i Sverige? Det var så fint och så coolt, säger Malin Winberg.

En anledning till framgångarna tror hon själv är att hon ställde om tidigt och satsade på digitala alternativ.

Hur hon gjorde den omställningen och mycket mer hör du i podden. Avsnittet hittar du där poddar finns, bland annat här:

https://open.spotify.com/episode/0o7hGIF2Vi9tIWlDAcIwDp

 

Snacka om affärer görs av Norrbottens Affärer i samarbete med Almi Nord. I detta avsnitt delar Martin Bröms från Almi med sig av sina bästa tips för dig som funderar på att starta företag.

– Börja med att bestämma VAD du vill göra i ditt företag. Vad brinner du för, vad är viktigt för dig? Ett brinnande intresse ger dig kraft att driva och utveckla ditt företag, även i motgångar, tipsar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Snacka om affärer

"Odling är lite KBT för kontrollfreaks"

Norrbottens Affärer
Trädgård
"Odling är lite KBT för kontrollfreaks"

Viktor Boman: "Det har varit en jättehäftig resa"

Norrbottens Affärer
Företagande
Viktor Boman: "Det har varit en jättehäftig resa"
Ämnen du kan följa