Musikal om kärleken till Lill-Babs

En minimusikal och ­hyllning till Lill-Babs har urpremiär i Jokkmokk i veckan.

12 februari 2019 06:00

Ingela Lekfalk har skrivit manus till ”Leva livet”, en berättelse om tre generationer kvinnor och deras kärlek till Lill-Babs. Komikern Åsa Ivarsdotter har rollen som mamma.

– Det är häftigt att få gestalta ett specialskrivet material för mig, och med så mångfacetterade kvinnoroller. Det är humor och allvar i samma andetag. Sedan är ju Lill-Babs en kulturikon som finns i de flesta svenska hjärtan, säger Åsa Ivarsdotter.

Dottern Barbro, som föds på Lill-Babs födelsedag den 9 mars på Piteå BB, spelas av den snart färdigutbildade musikalartisten Lovisa Lekfalk – som även är dotter till manusförfattaren.

– Det är såklart speciellt att få vara med i en produktion som är skriven av min mamma och som till stor del handlar om min egen mormor. Att berättelsen sedan tar avstamp från Lill-Babs som var en sådan stor artist gör det till en utmaning.

Tre musiker ingår också i föreställningen som åker ut på bygdegårdsturné i Norrbotten med start i Vaikijaur den 14 februari. ”Leva livet” ska även spelas på Norrbottensteatern i Luleå, i Christinasalen, Piteå, samt till sommaren på Karlbergsteatern i Öjebyn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Birgitta Östling