Familjeföretaget Rajamaa stugby i Muonionalusta har sedan starten drivits av paret Lars och Kaisu Malmström. De har under åren haft upp och nedgångar vad gäller försäljningen men aldrig har det drabbat dem lika hårt som nu.
– Vi öppnade "Tjernobylsommaren" 1986 och det var inte någon hit men det här är ännu värre, säger Lars Malmström.
Vintern är huvudsäsong för turistföretaget och i fjol hade de sin bästa säsong på 35 år. Men i mitten på mars tog allt slut.
– Det var som att blåsa ut ett ljus. Allt vi hade uppbokat i april bokades av och de gäster vi hade här fick vi skicka hem i förtid, säger han.
Företaget fick ändå ut de mesta av vintersäsongen och hade även ganska bra med bokningar inför sommaren.
– Allt bokades av. Vi har varit med om dåliga säsonger tidigare men aldrig så här, säger Kaisu Malmström och fortsätter:
– Vi brukar ha många fiskare från Finland här på sommaren och de bokade så klart av när gränsen stängdes.
Hur känns det här för er?
– Det känns svårt. Vi har tappat all inkomst och lever i ovisshet, säger hon.
– Det är tungt och vi har fått kämpa för att behålla fokus. Vi överlever med nöd och näppe tills vintersäsongen drar igång. Men gör den inte det, då är det slut för oss, fyller Lars Malmström i.
Under vintern lever familjeföretaget enbart på utländsk turism. Inför denna vinter har de inte en enda bokning.
– Det är en sak om du misslyckats med din försäljning eller gjort några andra fel. Men att förlora ditt livsverk efter 35 år på grund av faktorer du inte kan påverka känns otroligt tungt, säger han.
Mentalt har paret ställt sig in på att säsongen drar igång i december och att det kommer turister.
– Skulle vi inte ha den inställningen skulle vi inte orka jobba, säger Kaisu Malmström.
De har också funderat mycket över praktiska frågor som hur de ska få alla gäster till Rajamaa om turismen sätter igång.
– Gästerna brukar komma via finska flygfältet i Kittilä och de har ju stängt ned. Förbindelserna med de svenska flygfälten är inte bra då det ligger långt bort, säger Lars Malmström och fortsätter:
– Den stora fördelen med att vi finns i Muonionlausta är att vi har så nära till Finland. Den stora nackdelen är att det är så långt till Sverige.
Vanligtvis har företaget sju anställda under vintersäsong men inför den här vintern har det inte tagit in någon personal.
– Det är också bekymrande om det sätter igång igen, vart vi ska hitta folk som vill och kan jobba. Det gäller alla turistföretag. Säsongsarbetarna sitter inte och väntar. Det är klart att de har tagit andra jobb, säger han.
Det är inte bara det som händer i Finland och Sverige som påverkar företaget. De påverkas än mer av beslut som tas i Storbritannien, Holland och Frankrike som är deras största marknad.
– Du sitter längst ned i näringskedjan och kan inte heller påverka den här situationen. Hemester i all ära men inte är det någon som kommer hit till Muonionalusta, säger Lars Malmström.
– Det är inte så många som kommer till Tornedalen överhuvudtaget, fyller Kaisu Malmström i.
All ovisshet tynger paret och de försöker sysselsätta sig för att behålla lugnet.
– Det är tur vi har saker att reparera och städa, annars hade vi nog inte orkat, säger hon.