Ungdomarna överkörda
Ungdomarna i Morjärv känner sig överkörda i diskussionen om övertagandet av den nedlagda skolan.- Ingen har frågat oss om vad vi tycker, de bryr sig inte, säger Per-Johan Lönnqvist.
Ungdomarna i Morjärv tycker att ingen bryr sig om dem i frågan om övertagandet av den nedlagda skolan. Från vänster: Moa Eriksson Drugge, Sebastian Zettermalm, Martin Eriksson Drugge, Magnus Lönnqvist, Per-Johan Lönnqvist och Eelin Lönnqvist.Foto: Karolina Strömbäck Horney FOTO: Karolina Strömbäck Horney
Foto: Karolina Strömbäck Horney
- De borde kunna ta diskussionen på ett normalt sätt utan att ta nycklar ifrån varandra, säger Per-Johan Lönnqvist.
Ungdomarna i Morjärv vill få säga vad de tycker i frågan, och de är irriterade över att inte kunna använda gymnastiksalen eller ishockeyplanen eftersom nyckeln är utlånad.
- Idrotten står still, vi brukade ofta spela bland annat innebandy och badminton i gymnastiksalen. Nu kan inte heller planen spolas så vi kan inte vara ute och spela heller, säger Magnus Lönnqvist.
- Det brukade även komma hit folk från Luleå och Kalix för att spela på kvällarna, fortsätter Per-Johan Lönnqvist.
Vill ha Folkets hus kvar
Förutom att få tillgång till gymnastiksalen igen vill ungdomarna har kvar den verksamhet som nu finns i Folkets hus.
- Det här är en liten by och för oss är Folkets hus alltid Folkets hus. De flesta jag har pratat med vill att det ska finnas kvar, säger Per-Johan Lönnqvist.
Även Martin Eriksson Drugge håller med:
- Jag vill också ha kvar Folkets hus som det är i dag.
Inget att göra
Ungdomarna i Morjärv brukar låna nyckeln till Folkets hus och där kan de bland annat gymträna, spela pingis och bada bastu.
- Vi är cirka 20 - 25 ungdomar i åldrarna 16 till 23 år här i Morjärv och nu under lovet har vi varit i Folkets hus nästan varje dag, säger Magnus Lönnqvist.
- Jag förstår inte varför vi inte kan få tillgång till gymnastiksalen, det är tråkigt att vi ungdomar inte ska ha något att göra, avslutar Magnus Lönnqvist.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!