Hallå där... "Vissa är talangfulla och lär sig snabbt"

Bodens modellflygklubb håller i gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar hela sommaren. Ingemar Bertilsson hoppas på att fler ska våga komma och testa flyga.

Foto:

Modellflyg2017-07-06 07:00
Vad är det ni är på gång med?

– Det var så att Bodens kommun gav oss en förfrågan om att hålla i en sommarlovsaktivitet där vi skulle lära ungdomar flyga med modellflygplan. Tidigare lov har vi nämligen haft lite olika aktiviteter för tonåringar och barn. Vi tackade ja, så nu har vi öppna lektioner på onsdagar.

Är det lätt att lära sig flyga?

– Nja, det beror på. Vissa är talangfulla och lär sig snabbt medan andra aldrig får till det. Det handlar om hur intresserad man är. Lyssnar man på instruktören ska det nog gå bra.

Hur har uppslutningen sett ut hittills?

– Jag har tyvärr inte kunnat vara med de senaste gångerna, men jag vet att vi i alla fall har fyra ungdomar som varit där. Den yngsta bara sex år gammal och den äldsta 13. Vi ser gärna att fler kommer och testar.

Vilka svårigheter finns?

– Egentligen går det att flyga modellflygplan i alla väder, även regn och blåst, men vi försöker undvika att köra om väderleken är allt för dåligt. På vintrarna håller vi till i vårt bygghus där vi har en modellflygssimulator. Man har en sändare i handen och en kanon på väggen. Otroligt naturtrogen.

Ingemar Bertilsson

Ålder: 70+

Bor: södra Svartbyn

Familj: hustrun Doris

Yrke: pensionär

Aktuell: med modellplansflygning för barn och unga varje onsdagkväll klockan 18.00-20.00 hela sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om