Fredag
Fredgar är en svår dag för mig att sluta tidigt. Det är mycket som ska fixas på jobbet för att allt ska fungera inför helgens arrangemang. När jag kommer hem vid halv sex står min man Mattias och lagar pilgrimsmusslor stekta i vanilj. Han är fantastisk i köket. Han älskar att laga mat och är så himla duktig på det också. Jag hjälper till med slutfinishen.
Slänger i en blåtvätt i maskinen eftersom vi ska till fjällen på söndag. Har lånat upp biblioteket med böcker, ljud-böcker och dvd-filmer inför resan.
Lördag
Barnen går och knäpper igång kaffemaskinen på morgonen. Det gör de alltid åt oss. Sedan ser de teve så att vi får ligga och dra oss lite extra. Vi njuter av en långfrukost med bacon och ägg. Vi gör våfflor också. Det är fint väder så vi pysslar lite ute på gården. Skottar fram utegrillen och grillar vårvinterns första hamburgare till lunch. Solen börjar värma i ansiktet. Jag sätter mig på ett renskinn och njuter.
Sedan blir det packning för heeela slanten. Jag har en speciell vinterpacklista så att vi inte ska glömma någonting. Högarna växer. De andra brukar skratta åt mig men det är min styrka att jag är organisatorisk!
Till middag lagar vi fondue. En riktigt 70-tals klassiker. Vi hade en bit oxfilé hemma som vi gjorde olika kalla såser till.
Vi njuter av en god kopp kaffe efter maten. Livet är för kort för att dricka dåligt kaffe. Det är ett hantverk att göra en god espresso eller en fantastisk cappucino.
Söndag
Vi åker mot Kittelfjäll redan vid åtta på morgonen. Vi har 37 mil framför oss. När vi kommer fram vid halv ett är jag dösugen på att få kasta mig utför backen och bara få känna att skidorna bär. Jag har tävlat i slalom och tycker att farten är tjusningen. Efter två timmars åkning är jag lagom mör i kroppen och har mjölksyra i benen. Vi tar en bastu före middagen. Äter en jättegod buffé och träffar många trevliga människor, bland annat pratar vi med ett trevligt par från Luleå. Efter middagen somnar vi tidigt.