Man avled efter trafikolycka

En man i 50-årsåldern avled efter en trafikolycka utanför Älvsbyn under lördagen. Bilföraren satt kvar i det brinnande fordonet när räddningstjänst kom till platsen. Mannen avled under lördagskvällen, meddelar polisen.

25 augusti 2019 16:13

Den allvarliga singelolyckan inträffade vid 15.30-tiden på lördagen cirka en kilometer utanför Älvsbyn. En bil hade kört av vägen i riktning mot Vidsel och fattat eld. Bilen hade voltat och låg på taket när räddningsinsatsen inleddes. Bilföraren satt kvar i bilen när räddningstjänsten kom till platsen. Brandmännen lyckades släcka elden. Redan i inledningsskedet sade räddningstjänsten i Piteå att det var en allvarlig olycka.

Föraren fördes initialt till Sunderby sjukhus med ambulans. Enligt Piteå-Tidningens reporter på plats låg bilen i diket mellan väg 374 och parkeringen nedanför Hundberget.

Polisens regioncentral i Umeå (RLC) meddelar under lördagskvällen att bilföraren är transporterad till sjukhus.

Enligt insatsledaren vid räddningstjänsten i Älvsbyn var mannen svårt skadad när ambulansen lämnade olycksplatsen.

– Troligtvis blir det helikopterhämtning senare. Som vi kan bedöma det var han allvarligt skadad, men vi ska inte göra den bedömningen. Han var inte kontaktbar i alla fall, säger Karlström till Piteå Tidningen.

När räddningstjänsten kom till platsen var det öppna lågor från framvagnen.

Polisen meddelar under söndagsmorgonen att mannen avlidit under lördagskvällen och att anhöriga är underrättade. Mannen är i 50-årsåldern är hemmahörande i Norrbotten. Polisen har tagit bilen i beslag för teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Lundqvist